Leiderdorps Kamerkoor ziet het licht | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Erik van Mourik

Leiderdorps Kamerkoor ziet het licht

Op 17 maart 2019 zingt het Leiderdorps Kamerkoor onder leiding van dirigent Arnaud van Gelder het programma Aurora Borealis. Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33, Leiden. Aanvang: 15:00 uur.

Het programma Aurora Borealis staat in het teken van het licht en m.n. het noorderlicht. Soms zijn de componisten rechtstreeks geïnspireerd door het noorderlicht, andere componisten woonden in landen waar het noorderlicht te zien is, bij weer anderen was het eeuwige licht de inspiratiebron. Met dit voorjaarsconcert brengt het Leiderdorps Kamerkoor een kleurrijk palet muziek met werken van componisten uit de 19e en 20e eeuw.

Schipbreuk
Het Leiderdorps Kamerkoor laat zich inspireren door het licht en wil een rijke kleurschakering aanbrengen in de uit te voeren muziek. Deze variatie in de sfeer start met het bijzondere verhaal over de schipbreuk voor de kust van Estland (Canticum Calamitatis Maritimae van Mantyjärvi) en bereikt de bijna onaardse sferen van het eeuwige licht in het Lux Aeterna van Elgar. Kleurcontrasten ook tussen oude teksten zoals in het Benedic Domino van Holmboe en het Unicornis Captivatur van Gjeilo en poëtische overdenkingen in Northern Lights van Gjeilo, Va°ren van Grieg en de aardse gevoelens in de Tre Körvisor van Stenhammer.

Kaarten voor dit concert kosten € 12,50 (voorverkoop) en zijn verkrijgbaar via www.leiderdorpskamerkoor.nl en € 15,00 aan de kassa op de avond van het concert. Het Leiderdorps Kamerkoor is een ambitieus koor dat bestaat uit ca. 25 leden. Het brengt afwisselende programma's met repertoire vanaf de barok tot de 21e eeuw, zowel a capella als met instrumentale begeleiding.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>