Alecto keepster Annick Weterings stopt een strafcorner. | Foto: J.P. Kranenburg
Alecto keepster Annick Weterings stopt een strafcorner. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Mooie winst Alecto dames op koploper

Sport

Na de verloren wedstrijd van vorige week, was dames 1 van Alecto erop gebrand om zondag te winnen van koploper Ring Pass uit Delft. Alecto begon erg sterk aan de wedstrijd en kwam al redelijk vroeg op voorsprong. Nine Spoorendonk gaf met haar backhand een voorzet op de tweede paal, waar Carlijn Croon de bal al glijdend in de kruising van de goal tippte.

Ring Pass gaf hierna goede druk en werd steeds gevaarlijker, maar het lukte hen niet om een doelpunt te maken. Alecto was vooral bezig met verdedigingen maar keer toch een paar mogelijkheden om de 2-0 te maken. Dit lukte ook vlak voor de rust. Mathilde Dezitter sloeg de bal naar voren, waarna hij door Anne van Eindhoven verlengd werd en Carlijn Croon bereikte, die hem onder de keepster door in de goal pushte en zo voor de tweede maal deze wedstrijd scoorde.

Na de rust zette Alecto haar spel voort. Ring Pass kwam nog wel dicht bij een goal, maar scoorde niet. Een strafcorner voor Alecto besliste de wedstrijd. Anne van Eindhoven sleepte de bal in de goal en zo was het 3-0. In de allerlaatste minuut lukte het Ring Pass toch nog om de 3-1 te maken, maar hier bleef het bij.

Dankzij de 3-1 winst stijgt Alecto naar de 5e plek en heeft weer zicht op aansluiting met de top. Volgende week spelen de Leiderdorpse hockeysters uit tegen Rood-Wit.

Tekst: Annick Wetering