Kees van der Burg tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.
Kees van der Burg tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. Foto: Johan Kranenburg

Aftreden Van der Burg blijft mysterie

Algemeen

De reden voor het plotselinge en onverwachte aftreden van RCL-voorzitter Kees van der Burg blijft vooralsnog een mysterie. "Ik wil de club niet beschadigen", zo hield hij de boot af toen we hem zaterdagmiddag spraken op het voetbalcomplex van RCL.

Door: Frans Brocken

Maandagavond 9 april maakte hij per email zijn aftreden bekend aan het bestuur van RCL. Het besluit van Van der Burg kwam als een volslagen verrassing. Van diens toelichting: "The job is done" werd het bestuur niets wijzer. Wel gaf hij aan in de toekomst bij de "Club van Klasse" betrokken te willen blijven. In welke vorm werd niet duidelijk. In ieder geval heeft hij het voornemen 'er het beste van te willen maken'. "RCL is mij lief".

Het bestuur van RCL vraagt zich intussen af hoe het nu verder moet. Afgelopen dinsdagavond 17 april kwam het bestuur in een spoedzitting bijeen om de kwestie nog eens onder de loep te nemen. Wat daar besproken is blijft vooralsnog duister, ondanks de via een email gedane toezegging: "Wij zullen een verklaring maken en jullie berichten", liet secretaris Kees van de Kommer ons weten.

Na afloop van de zaterdagmiddag gespeelde voetbalwedstrijd tegen Honselersdijk (1-2) wilde Van der Kommer desondanks niet op de zaak ingaan. "Het ging om personen", antwoordde hij ontwijkend.

Zijn functie is niet te benijden. Hij is als eerste verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de voetbalclub. Het is roeien tegen de stroom op. Geruchten over het benoemen van een voorzitter wees hij resoluut van de hand. "Dat is niet aan de orde", aldus Van der Kommer. Toch hebben die geruchten hardnekkige vormen aangenomen. De naam van Dick van der Bijl wordt onder meer genoemd. "Het is een bekwaam iemand die vroeger in het eerste heeft gespeeld", aldus onze informant. Ook de naam van Ed Dubbeldeman valt te beluisteren. Hij is de voorzitter van de kascommissie van RCL.

Uit de krant