Afbeelding
Foto: Johan Kranenburg

Eerste overwinning voor Alecto

Algemeen

De eerste thuiswedstrijd van Alecto na de winterpauze werd meteen ook de eerste overwinning van het seizoen. Zondag 11 maart versloegen de Leiderdorpse hockeysters op eigen veld tegenstander Push met 2-1.

Push begon de wedstrijd sterk en scoorde de 0-1 via de rebound van een strafcorner. Alecto zocht de aanval maar was daarin aanvankelijk niet succesvol. Een tweede strafcorner van Push werd fraai uit de goal gehouden door keeper Annick Weterings. Dat luidde een ommekeer in de wedstrijd in. De Alectospeelster kregen meer zelfvertrouwen wat leidde tot een offensief spel. Naar meerdere corners was het Mathilde Gheeraert die de bal over de stick van de keeper en in het Push doel flatste waarmee de stand gelijk getrokken werd (1-1).

In de tweede helft bleef Alecto met dezelfde inzet en vechtlust spelen. Dat leidde tot de 2-1 uit een strafcorner door Anne van Eijndhoven, ingeschoten met een backhand. In het laatste kwartier werd het nog behoorlijk spannend want Push was niet van plan puntloos terug te gaan naar Breda. Maar door goed teamspel en knappe reddingsacties van keeper Annick Weterings hield Alecto de voorsprong vast waarmee 2-1 ook de eindstand was.

Alecto staat nog steeds op de twaalfde en laatste plaats in de overgangsklasse, maar het gat met nummer 11 is geslonken tot 2 punten.   

Volgende week staat Tilburg (uit) op het programma, de nummer 8 in de poule.

Klik hier voor meer foto's van de wedstrijd Alecto-Push

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant