RCL-leden Herman Zandstra (links) en Jan Vos, beide 60+, zijn nauw bij de opstart van Walking Football betrokken. | Foto: PR
RCL-leden Herman Zandstra (links) en Jan Vos, beide 60+, zijn nauw bij de opstart van Walking Football betrokken. | Foto: PR Foto: PR

Walking Football voor 60-plussers bij RCL

Algemeen

RCL introduceert in samenwerking met het Ouderenfonds, de KNVB en de Eredivisie een nieuwe sport voor 60-plussers: OldStars Walking Football. Op woensdag 14 maart is er een informatieavond voor alle belangstellenden.

Walking Footballl is een variant op het reguliere voetbal, afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 60-plussers de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen.

Er wordt zes tegen zes gespeeld, zonder keepers. Slidings en lichamelijk contact zijn verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan in dit project voorop! Inmiddels doen er al meer dan 165 amateurverenigingen mee in Nederland.

Tijdens de informatieavond op 14 maart worden de ideeën gedeeld over het opstarten van OldStars Walking Football bij RCL voor de regio en wordt er uitleg over het spel gegeven. Wethouder sport van de gemeente Leiderdorp Olaf McDaniel en wethouder Angelique Beekhuizen, zullen beide bij deze kennismaking aanwezig zijn. De avond is van 19.45 tot 21.00 uur in het nieuwe clubgebouw van RCL. Geïnteresseerden wordt gevraagd een mailtje te sturen naar info@oldstars.nl.

Tijdens het RCL openingsfeest op 7 april zal op een bijzondere wijze met speciale gasten de kick off van Walking Football bij RCL gelanceerd worden.

De Leiderdorpse voetbalclub heeft altijd beloofd dat iedereen uit Leiderdorp en omstreken zou profiteren van het nieuwe RCL clubgebouw in De Bloemerd. Want RCL wil zich niet alleen sportief maar ook sociaal profileren. Met het opstarten van Walking Football laat de club zien dat die belofte serieus genomen wordt.

Uit de krant