RCL verder in het nauw | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Sport

RCL verder in het nauw

De laatste keer dat RCL punten liet noteren was op 4 november toen DSO met 1-0 werd verslagen. Daarna volgden er louter nederlagen en zaterdag kon er weer een verliespartij aan worden toegevoegd. Een degelijk spelend TAVV versloeg de Leiderdorpers op eigen veld met 0-2.

RCL was bruisend van energie en vol optimisme van het trainingskamp in Torremolinos thuis gekomen. Een frisse start en daaraan gekoppeld de nodige punten pakken leek welhaast zeker. De waarheid was op deze kille zaterdagmiddag anders. De Leiderdorpse voetballers leken zich zonder enthousiasme en geloof in zichzelf naar het einde van de wedstrijd te worstelen. Natuurlijk was de snelle achterstand, na vijf minuten, bepaald geen zetje in de rug.

Toch had de Leiderdorpse aanhang (veel) meer verwacht zo was langs de lijn te horen. Vooral het gebrek aan creativiteit en het nalaten om gevaar te scheppen voor het vijandelijke doel was opvallend. Pas in de laatste minuten van de eerste helft kwam Isi Adima in kansrijke positie na doorkoppen van Thom Wijnalda, maar de aanvaller tikte de bal voorlangs. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Tommie Sinteur een enorme kans om in iedere geval een tegentreffer te laten noteren. Zijn inzet ontbeerde echter alle overtuiging, zodat RCL voor de vierde keer dit seizoen droog bleef staan en wegzakte naar de teleurstellende twaalfde positie.

Ondanks de zeperd bleef aanvoerder Wijnalda optimistisch: "We hebben echt een goed trainingskamp gehad, hard gewerkt in een goede sfeer en dan krijg je dit. Ik begrijp er echt niets van. We moeten er echter geen drama van maken. TAVV is natuurlijk niet de minste tegenstander. Laten wij nou eens op een voorsprong komen, dan wordt het anders, beloof ik je. We hebben jonge talenten en ervaren jongens en samen komen we er echt wel uit. Laten we het niet over de jongens hebben die geblesseerd zijn of zo. Met deze groep komt het echt wel goed. Het gaat een keer mee zitten en dan gaan we de punten pakken. Niemand hoeft zicht werkelijk zorgen te maken om RCL, het komt goed."

Trainer Henk Buyn: "Ik moet bekennen dat we terecht hebben verloren. TAVV heeft een goede ploeg en wij hebben zeker ons best gedaan maar soms is dat niet goed genoeg. Het was meer blaffen dan bijten bij ons. We zullen meer moeten gaan brengen, want de positie op de ranglijst spreekt boekdelen. Komende zaterdag wordt erg belangrijk in die zin wanneer we CVC Reeuwijk treffen. Die ploeg staat laatste en we moeten meer afstand gaan nemen."

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/Ruud Fray

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>