Voorzitter John Filippo van de Stichting Winkelhof tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.
Voorzitter John Filippo van de Stichting Winkelhof tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.

Winkelhof gaat werken aan uitstraling

Algemeen

De economie is in het afgelopen jaar weer aangetrokken maar Winkelhof heeft daarvan nog geen vruchten kunnen plukken. Het Leiderdorpse winkelcentrum gaat er alles aan doen om in 2018 het tij te keren waarbij vooral wordt ingezet op een verbetering van de uitstraling, zo vertelde voorzitter John Filippo van de Stichting Winkelhof donderdagavond tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de winkeliersvereniging

Door: Corrie van der Laan

Het bezoekersaantal is in 2017 met 2 procent gedaald, zei Filippo. Nu heeft detailhandel het overal in het land zwaar – met name door het toenemende marktaandeel van de online verkopen – maar de daling is in Winkelhof net wat groter. De aanloop naar de kerst maakte wel wat goed. De Outlet Market in het voormalige pand van Vögele bleek een echte publiekstrekker en ook het Dickensweekend vlak voor kerstmis was een groot succes.

Om komend jaar beter te presteren, wil het winkelcentrum zich vooral beter presenteren. Om een bezoek per fiets plezieriger te maken, worden de fietsparkeerplaatsen opgeknapt. Dat is hard nodig, aldus Filippo. "De huidige rekken stammen nog uit de jaren 80 van de vorige eeuw."

Wie met de auto komt, kan zijn vervoermiddel makkelijker terugvinden als straks de langgewenste belettering wordt aangebracht in de parkeergarage. In de garage komt ook led-verlichting, wat meer licht geeft met minder energie.

Verder zet de stichting Winkelhof in op het aantrekkelijker maken van de aanloop naar het winkelcentrum vanaf de Laan van Berendrecht. Ook de maandelijkse koopzondag vormt een uitdaging. Filippo wond er geen doekjes om: "Eigenlijk is de koopzondag een ramp. Er blijven teveel winkels dicht, zo stel je klanten teleur." Lichtpunt was wel dat het bezoekersaantal op de eerste zondag van de maand met 2 procent gestegen is in vergelijking met vorig jaar.

In zijn nieuwjaarstoespraak repte Filippo met geen woord over de langverwachte uitbreiding van winkelcentrum Winkelhof. Eigenlijk had die uitbreiding in maart 2014 al helemaal klaar moeten zijn maar de start is nog altijd niet in zicht. Dus was er donderdagavond ook niets over te melden.  

Twee ondernemers uit Winkelhof, fotozaak Ringfoto Filippo en keurslager Pestel, zijn genomineerd voor de Leiderdorpse Ondernemersprijs, die eind deze maand wordt uitgereikt. Vertegenwoordigers van beide bedrijven kregen donderdag als steuntje in de rug alvast bloemen van de Stichting Winkelhof.

Uit de krant