Routinier Rob Westgeest (wit 2) was weer even terug bij Heren 1. Op de achtergrond (wit 12) Timo Dreef. | Archieffoto: PR
Routinier Rob Westgeest (wit 2) was weer even terug bij Heren 1. Op de achtergrond (wit 12) Timo Dreef. | Archieffoto: PR

Aquadraat pakt belangrijke winst

Algemeen

Het eerste herenteam van Aquadraat behaalde zaterdag een belangrijke winst op d'Elft. Aangezien twee weken geleden nog verloren werd van deze tegenstander, die gelijkwaardig is aan de Leiderdorps-Koudekerkse waterpoloploeg, was het belangrijk deze keer wèl winst te behalen en liefst met cijfers ruim genoeg om het verlies van de eerste editie te compenseren. En dat is het team onder aanvoering van Timo Dreef gelukt.

Aquadraat had de hele wedstrijd het betere spel maar had moeite om dat in de score tot uitdrukking te laten komen. De eigen kansen werden niet genoeg benut en d'Elft kreeg teveel ruimte. Door dit laatste moest de ploeg drie onnodige treffers incasseren. Het was aan Timo Dreef en Luuk Enter (2x) te danken dat aan het eind van de eerste periode 3-3 op het scorebord stond.

Ook het volgende part startte met een doelpunt van d'Elft voordat Aquadraat een echt gaatje wist te slaan. Timo Dreef vanaf de midvoor positie en Rik Speel vanuit een man-meer situatie zetten 5-4 neer waarna Rik Speel wederom vanuit een overtalsituatie het net wist te vinden (6-4).
Vervolgens duurde het tot halverwege de derde periode, nadat eerst d'Elft op 6-5 kwam, totdat Timo Dreef zijn derde treffer aantekende na een fraai uitgespeelde aanval waarbij hij via een snelle actie op de midvoorpositie vrijkwam, aangespeeld werd en scoorde. De voorsprong van twee goals werd tot eind van de derde periode vastgehouden met een man-meer doelpunt van de even in Heren 1 teruggekeerde routinier Rob Westgeest (8-6). De laatste periode kreeg d'Elft al snel de nekslag toen Melvin Noordover binnen 30 seconden 9-6 scoorde en het met doelpunten van topscoorder Timo Dreef en Rob Westgeest 11-8 werd. Vlak voor tijd maakte Melvin Noordover het laatste doelpunt voor Aquadraat na een goede break wat de eindstand op 12-8 zette.
Door dit resultaat heeft Aquadraat, met drie wedstrijdpunten erbij, weer aansluiting met de middenmoot.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant