Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: PR

Verkorte en verrassende uitvoering Weihnachtsoratorium sluit Kerstafette af

In de historische Dorpskerk te Leiderdorp is op zondag 10 december vanaf 19.30 uur een verkorte versie van het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach te horen. Het concert dient tevens als afsluiting van de drie dagen durende Kerstmarkt in Leiderdorp in de kerk aan de Hoofdstraat 19.

Naast de Mattheuspassion behoort het Weihnachtsoratorium tot Bachs meesterwerken. Elk jaar vinden er tientallen uitvoeringen plaats in grote concertzalen en verschillende kerken en elk jaar raken ze steeds weer de harten van veel mensen.

In een arrangement van muziek en korte tot het hart sprekende teksten probeert regisseur ds Stephan Kurtzahn de hoorders mee te nemen in een beleving die hen tot in hun diepste kern raakt. In de sfeervol verlichte Dorpskerk treedt het Leids Oratoriumkoor Con Amore onder leiding van Bernhard Touwen op. Daarnaast verlenen de befaamde sopraan Amanda Key en de bekende alt Martine Straesser hun medewerking. Bas is Stephan Kurtzahn, het orgel wordt door de professional Niek van der Meij bespeeld. De toegang is gratis, al staat het de bezoekers vrij om een bijdrage in de collectebus te stoppen.

Meer berichten