Een HGC-speelster maakt het Alecto lastig. | Foto: J.P. Kranenburg
Een HGC-speelster maakt het Alecto lastig. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Alecto maatje te klein voor HGC

Algemeen Sport

De vrouwen van Alecto hadden zondag weinig in te brengen tegen HGC. Op eigen veld werd het 1-7.

De ploeg uit Wassenaar, die vorig jaar hoog in de overgangsklasse eindigde, was vanaf het eerste moment te sterk voor Alecto, dat vorig jaar nog in de eerste klasse speelde. Na 10 minuten stond het al 2-0 voor HGC. De Leiderdorpse hockeysters gingen gaanderweg wel wat sterker spelen maar het lukte ze niet om de 0-3 te voorkomen, die ingeslagen werd vanuit een strafcorner.

Alecto voerde de druk op en via een strafcorner, die benut werd geslagen door Jane Kemp, lukte het om op 1-3 te komen.

Na de rust had Alecto nog best wat kansen, onder meer toen Anne van Eindhoven in een één-op-één de HGC-keeper uitspeeld. Haar schot kwam echter tegen de zijkant van het doel.

Alecto bleef sterk en zat dicht op de 2-3, maar door enkele slordige foutjes achterin lukte het HGC om de 1-4 te scoren. De gasten kregen nog meer kansen en liepen uit naar 1-5. Ook Alecto had kansjes maar verzuimde om goed af te ronden. HGC deed dat beter en zo kwam de eindstand op 1-7.

De uitslag reflecteert niet het spel van Alecto, dat ten opzichte van vorige wedstrijden sterk is verbeterd. Als het team de opgaande lijn blijft volgen, moet het lukken binnenkort de eerste punten te pakken.