De Venus Vliegenval vangt kleine insecten door de bladeren dicht te laten klappen. | Foto: PR
De Venus Vliegenval vangt kleine insecten door de bladeren dicht te laten klappen. | Foto: PR Foto: PR

Fascinerende vleeseters in de Hortus

Algemeen Expositie

Van 11 tot 20 augustus staat de Hortus Botanicus in Leiden in het teken van vleesetende planten.

Tien dagen lang kunnen bezoekers zich verwonderen bij de vreemde, rare, bijzondere en o zo mooie planten die al eeuwen tot de verbeelding spreken. Venus vliegenvallen, bekerplanten en zonnendauw zijn slechts een selectie van de vele vreemde vleesetende planten die de Hortus rijk is.

De Wintertuin van de Hortus wordt omgebouwd tot tentoonstellingszaal met displays over allemaal verschillende vleeseters. Speciaal voor kinderen (of volwassenen) is er een voertafel. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar is er bij de kassa een gratis speurboekje te krijgen over de vleesetende planten.

Carnivora is de Nederlandse component van de internationale vleesetende planten vereniging. De leden van Carnivora geven iedere dag tijdens de tentoonstelling een gratis rondleiding langs de vleesetende planten. De rondleiding start om 14.00 uur een duurt ongeveer 45 minuten.

De tentoonstelling wordt afgetrapt met een internationaal congres over vleesetende planten van 11 tot en met 13 augustus. De Hortus organiseert dit in samenwerking met de werkgroep Carnivora. In de Hortus komen drie dagen experts uit de hele wereld bijeen om lezingen bij te wonen en te geven over deze bijzondere soorten planten die ook voor een breder publiek erg tot de verbeelding spreken. De voertaal is Engels. Het is mogelijk het congres te bezoeken als toehoorder. Zie voor meer informatie www.hortusleiden.nl.

Uit de krant