Bewoners krijgen uitleg over de aanstaande werkzaamheden.
Bewoners krijgen uitleg over de aanstaande werkzaamheden.

Leyhofbewoners laten zich informeren over groot onderhoud van hun wijk

Algemeen Projecten

Tientallen Leyhofbewoners kwamen woensdag aan het eind van de middag naar de kantine van Velocitas in de Bloemerd om zich te laten informeren over het groot onderhoud van hun wijk.

Met name aan de noordkant van de wijk zijn de straten flink verzakt en moeten opgehoogd worden. Gelijktijdig wordt dan de straatverlichting aangepakt; er komen overal LED-lampen. Het werk moet eind maart 2018 starten zal twee jaar duren. De totale kosten worden geraamd op ruim 4 miljoen euro. 

Op het terras werd uitleg gegeven onder twee parasols, in de kantine was een derde informatietafel. Er waren vooral veel vragen over de riolering en over de consequenties van het werk voor de tuinen.

Een in juni uitgevoerde inspectie heeft laten zien dat het riool nog in goede staat is en niet vervangen hoeft te worden. In de straten die worden opgehoogd, vervangt de gemeente wel de kolken voor waterafvoer en de huisaansluitingen tot aan de erfgrens.

Wat het ophogen van de tuinen en eigen parkeerplaatsen betreft: daar moeten de huiseigenaren zelf voor zorgen. "Hoe je het went of keert, dit gaat ons veel werk en geld kosten", concludeert Harry Visseren, bestuurslid van bewonersvereniging De Leyhof en zelf bewoner van de Dijkwacht die zo'n 70 centimeter omhoog gaat, op de website van de vereniging.

Hoe roder de straten, hoe meer verzakt. De Dijkwacht aan de noordrand van de wijk moet zo'n 70 centimeter worden opgehoogd. De donkergroene straten zijn (vrijwel) niet verzakt.

Uit de krant