Ambtenaren kuisen Oude Dorp
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Wethouder Jeff Gardeniers (CDA) vertelt hoe belangrijk het is dat tegels plaatsmaken voor planten.
Wethouder Jeff Gardeniers (CDA) vertelt hoe belangrijk het is dat tegels plaatsmaken voor planten. (Foto: Johan Kranenburg)
Milieu en duurzaamheid

Ambtenaren kuisen Oude Dorp

Woensdagmiddag stapten enkele tientallen Leiderdorpse gemeenteambtenaren die meestal binnen werken achter hun bureau vandaan om met bezems, harken en prikstokken het Oude Dorp te kuisen van zwerfvuil en onkruid.

De opruimactie werd om 13.00 uur in de Hoofdstraat ter hoogte van de A4 geopend door wethouders Jeff Gardeniers en Olaf McDaniel. De gemeente had gehoopt dat er ook een aantal wijkbewoners mee zouden helpen, maar dat bleef beperkt tot een enkeling.  

Wethouder Gardeniers nam meteen de gelegenheid te baat om Operatie Steenbreek te promoten, bedoeld om versteende tuinen weer te vergroenen. Hard nodig, want al dat steen is onaantrekkelijk voor vogels, insecten en andere dieren. Bovendien draagt een groene tuin bij aan minder wateroverlast doordat regenwater sneller en beter weg kan. Leiderdorpers konden ter plekke tuintegels ruilen voor bij- en vlindervriendelijke planten.

Ook was er gelegenheid om kennis te maken met de buurtbus: een bus van en voor Leiderdorpers die kan worden ingezet worden als ontmoetingsplek waar inwoners en organisaties met elkaar in contact komen. 

Meer berichten