Afbeelding

Eerste klasse komt dichtbij voor RCL na winst op ARC

Algemeen Sport

RCL heeft prima papieren voor een terugkeer naar de eerste klasse. De Leiderdorpers wonnen met 4-2 van ARC, dat de tweede klasse juist in de ogen kijkt.

Toch hadden de manschappen van Stefan Luykx en Henk Buyn niet ver na rust een beduidend riantere positie voor de finalewedstrijd van volgende week in Alphen. Voor de pauze had Nick Guijt, koud ingevallen voor de geblesseerd geraakte Nick Scheurwater, zijn ploeg op voorsprong gezet en dat was dik verdiend te noemen. De Racing Club uit Leiderdorp kreeg meer kansen om ARC al voor de pauze verder op afstand te zetten, terwijl de bezoekers gevaarloos bleven. Na de rust was Guijt andermaal trefzeker (2-0) en daarna profiteerde Tommy Sinteur eerst van een blunderende Niels de Vogel (3-0) om nog geen vijf minuten later vervolgens fraai uit te halen voor de 4-0.

Daarna herpakte de Alphense zich alsnog en wist ARC-er Maarten Reijneveld tweemaal RCL doelman Bontje te verschalken.

De eerste slag werd zo gewonnen door RCL en de eerste klasse kwam de voorbije jaren voor de Leiderdorpers niet zo dichtbij als nu. Toch blijft wel de vraag of de marge groot genoeg is. Volgende week zaterdag zal alles duidelijk zijn.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/Hennie Kanbier

Lees het volledige verslag woensdag in het Leiderdorps Weekblad.