Logo leiderdorpsweekblad.nl
Kunstenaar Bastiaan Meijer plaatste deze beelden  in de heemtuin. | Foto: J.P. Kranenburg
Kunstenaar Bastiaan Meijer plaatste deze beelden in de heemtuin. | Foto: J.P. Kranenburg
Cultuur

Beelden nieuwe tentoonstelling in Leiderdorpse heemtuin zijn geplaatst

Trouwe bezoekers van de Leiderdorpse heemtuin hebben ze vast al zien staan: de nieuwe beelden van de jaarlijkse beeldententoonstelling zijn weer geplaatst.

"Dit jaar is het thema 'grenzeloos'", vertelt voorzitter Yvonne Schreiner van stichting Kunst in de Heemtuin. "De mogelijkheden van de moderne mens lijken soms onbegrensd. Maar er zijn ook grenzen, aan de natuurlijke hulpbronnen bijvoorbeeld. Of ethische grenzen. Met dit thema willen we kunstenaars uitdagen om de grenzen van onze én hun eigen mogelijkheden op te zoeken – en deze te verleggen. Want voorbij grenzen gaan zet de deur open naar vernieuwing en creativiteit.'

De beelden die nu geplaatst zijn in het 'oude' deel van de heemtuin zijn van de hand van vier kunstenaars: Bastiaan Meijer, Jeannette Ephraïm, Lia Versteege en Carla Rump. Ieder werk heeft een eigen relatie met het thema grenzeloos, de insectenhuisjes van Bastiaan Meijer zijn bijvoorbeeld geïnspireerd op oude douanehuisjes.

Jubileumweek

Het thema grenzeloos verwijst ook naar de zeven kunstenaars uit binnen- en buitenland die de stichting heeft uitgenodigd om in de week van 12 tot en met 16 juni ter plekke een werk in de heemtuin te maken. "Wij zijn benieuwd hoe de kunstenaars van over de grens naar ons land, Leiderdorp en de Heemtuin kijken en wat hen inspireert", vertelt Yvonne enthousiast. "En we nodigen de inwoners van Leiderdorp van harte uit om tijdens deze Jubileumweek naar de heemtuin te komen, te kijken wat er gemaakt wordt en met de kunstenaars in gesprek te gaan."

"We organiseren tijdens deze week activiteiten voor bijvoorbeeld scholen", gaat Yvonne verder. "Wie het leuk vindt, kan ook meelopen met een rondleiding op donderdag 15 juni om tien uur of op vrijdagmiddag 16 juni om vijf uur wanneer de tentoonstelling geopend wordt. Maar iedere dag even langs komen om te kijken hoe het werk vordert, kan natuurlijk ook."

Vrijwilligers gezocht

De stichting zoekt nog vrijwilligers voor de Jubileumweek. "We werken, net als ieder jaar, met een beperkt budget. Daarom werken we samen met allerlei organisaties en vrijwilligers om deze week te organiseren en de kunstenaars bijvoorbeeld van onderdak en maaltijden te voorzien. Wie het leuk vindt om een handje te helpen, kan contact opnemen via info@kunstindeheemtuin.nl."

Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op www.kunstindeheemtuin.nl.

Meer berichten