1800 Leiderdorpse kinderen leven zich uit tijdens Koningsspelen
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het openingsdansje, onder leiding van enkele dansers van De Rode Sneakerz. Rechts staat sportwethouder Olaf McDaniel.
Het openingsdansje, onder leiding van enkele dansers van De Rode Sneakerz. Rechts staat sportwethouder Olaf McDaniel. (Foto: Johan Kranenburg)
Evenement

1800 Leiderdorpse kinderen leven zich uit tijdens Koningsspelen

Nederland stond vandaag (vrijdag 21 april) in het teken van de Koningsspelen. Bijna 1,2 miljoen leerlingen van zo'n zesduizend basisscholen deden mee. Ook in Leiderdorp waren alle basisscholen van de partij.

In totaal 1500 kinderen van de groepen 3 tot en met 7 leefden zich uit met een sportief programma op de velden van RCL in sportpark De Bloemerd. 's Ochtends was de onderbouw aan de beurt, in de middag de groepen 6 en 7. De ca 300 leerlingen van de groepen 8 werden getrakteerd op een zwemmiddag in zwembad De Does.

De Koningsspelen in Leiderdorp startten om kwart voor negen met de openingsdans op het liedje van deze vijfde editie van de sport- en speldag: Okido. Kirsten Remmers van dansschool De Rode Sneakerz deed samen met drie assistentes de bewegingen voor op een podium. De kinderen moesten er even inkomen maar gingen steeds enthousiaster meedoen. Na deze warming-up verklaarde sportwethouder Olaf McDaniel de spelen voor geopend.

De organisatie van de Leiderdorpse Koningsspelen was in handen van het Sportfondsen Sport Servicepunt. Leerlingen van het ROC/ID college zorgden voor de begeleiding bij de verschillende spellen.

Meer berichten