De bal verdwijnt in het doel van HVC'10 na een fraaie boogbal van Nick van Bemmel, 2-1 voor RCL. Foto: Johan Kranenburg

RCL met nodige fortuin langs HVC'10

Algemeen Sport

Na twee gelijke spelen pakte RCL zaterdag weer eens de volle winst op het thuisveld in de Bloemerd. Tegen HVC'10 werd het 3-1.

Deze uitslag was echter niet geheel overeenkomstig met het wedstrijdverloop. Bij rust leidde RCL met 1-0 dankzij een doelpunt van Nicky Guyt op aangeven van Nick van Bemmel in de 6de minuut. Tot aan de rust oogde de thuisploeg iets sterker dan de tegenstander uit Hoek van Holland. De Racing kreeg ook een aantal goede kansen maar kon de voorsprong niet verder uitbreiden.

Het wedstrijdbeeld na de hervatting zag er heel anders uit. De mannen uit Hoek van Holland maakten het de thuisploeg heel moeilijk en kregen de beste kansen. Een kwartier in de tweede helft leidde dat tot de gelijkmaker.

RCL liep achter de feiten aan en niemand gaf de thuisploeg nog kansen, helemaal niet nadat een vrije trap alweer tegen de paal eindigde. Maar in de 83ste minuut kreeg de een geruime tijd onzichtbare Van Bemmel plotseling weer de geest en bracht met een fraaie boogbal de stand op 2-1. De winst werd in de voorlaatste minuut veilig gesteld toen invaller Nick Scheurwater de stand op 3-1 bracht.

Lees het uitgebreide wedstrijdverslag woensdag op de RCL pagina in de krant.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/Jan Vos