RCL en Valken'68 imponeren geen moment
Logo leiderdorpsweekblad.nl
| Foto: J.P. Kranenburg
| Foto: J.P. Kranenburg (Foto: Johan Kranenburg)
Sport

RCL en Valken'68 imponeren geen moment

Het was op papier een mooie wedstrijd: RCL tegen Valken '68, de nummer 4 tegen de nummer 2 op de ranglijst van de 2e klasse C. Maar dat viel tegen. De topper kwam evenwel geen moment uit de verf en de uiteindelijke 0-0 was een logisch gevolg van het vertoonde spel.

Alleen in de openingsfase leek het er even op dat hier toppers uit de tweede klasse aan het werk waren. Verder ontbrandde de confrontatie nimmer. Het heilige vuur leek aan twee kanten te ontbreken en voorzichtigheid en achterblijvende accuratesse waren schering en inslag.

RCL kreeg voor de pauze twee mogelijkheden. Eerst slingerde Ruben Leugering een voorzet direct de zestien in, maar Wijnalda kwam net te laat om gevaar te stichten voor de neus van doelman Erin van der Nagel. Halverwege de eerste helft leek de 1-0 in de maak, nadat defensief geklungel aan Valkenburgse zijde kon worden afgestraft. De inzet van Wijnalda was echter niet geplaatst genoeg en zo kon Van der Nagel nog redding brengen met een uitgestoken hand.

Valken'68 werd nog minder gevaarlijk, hoewel de gasten even voor rust wel de gelegenheid kregen om op voorsprong te komen. De naar rechts uitgeweken Robbert van Delft kreeg even de ruimte en kon Sven Boonstoppel de 0-1 laten maken, maar ook nu was de passing onvoldoende en dat was eigenlijk het verhaal van de hele wedstrijd.

Ook na rust bleef het spel pover waarbij, in tegenstelling tot de eerste helft waarin RCL iets meer van zich liet spreken, nu Valken'68 de ploeg was met meer balbezit. Daar bleef het dan ook wel bij. Eenmaal kon Haasnoot inkoppen, maar toen was er al gefloten voor een overtreding. Voor het overige bleef het onnauwkeurig en werd de bal meer over de zijlijn geplaatst dan dat er een combinatie werd opgezet.

Niet ver na de reguliere speeltijd vond scheidsrechter Vreeswijk het mooi geweest en maakte een eind aan een wedstrijd die absoluut niet kon boeien.  

Wel pakte de Valkenburgers dankzij het ene punt dat ze mee mochten nemen de periodetitel.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/Hennie Kanbier.

Zie voor het uitgebreide verslag de RCL pagina in het Leiderdorps Weekblad van komende woensdag.

Meer berichten