Logo leiderdorpsweekblad.nl
Leiderdorpse VVD-ers bij elkaar tijdens de nieuwjaarsreceptie van de liberalen in De Sterrentuin. | Foto: J.P. Kranenburg
Leiderdorpse VVD-ers bij elkaar tijdens de nieuwjaarsreceptie van de liberalen in De Sterrentuin. | Foto: J.P. Kranenburg
Politiek

VVD Leiderdorp gaat vernieuwen

Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen zal de kieslijst van de VVD Leiderdorp er heel anders uitzien dan bij de vorige drie verkiezingen. Eind maart 2018 "zal een grotendeels nieuw VVD-team in de raad aantreden", meldde voorzitter Frans Zonneveld van de plaatselijke afdeling van de liberalen donderdagavond 12 januari in zijn nieuwjaarstoespraak.

Door: Corrie van der Laan

Dat betekent het einde van een tijdperk. Van de huidige vijf raadsleden zijn er vier bezig aan hun derde termijn; Ino Cooijmans, Tineke Meijners, Wim Joosten en Jan Suijkerbuijk namen in 2006 al plaats op het pluche Het vijfde raadslid, Bart Hoenen, werd in 2010 voor het eerst gekozen en is dus bezig aan zijn tweede termijn.

Het vernieuwde team wordt nu opgebouwd, aldus Zonneveld. Ook in het verkiezingsprogramma zal vernieuwing te merken zijn. Daarbij wil de VVD nadrukkelijk luisteren naar wat er leeft onder de bevolking. Daarmee is al een start gemaakt, vertelde de voorzitter. "In het laatste kwartaal van 2016 zijn we de straat op gegaan om te luisteren naar de Leiderdorpers die ons vertelden wat er goed gaat en wat er beter kan."

Waar de VVD in ieder geval op wil inzetten, is een betere informatievoorziening naar de bevolking. Waarbij Zonneveld met name het retailbeleid noemde. "De burgers willen weten hoe het met Ikea en de Lidl staat." Verder moet het onderhoud van openbaar groen beter en wil de VVD een lans breken voor de bibliotheek en het theater in De Sterrentuin.

Vernieuwen en verbinden was het thema van de speech van Zonneveld die hij in het atrium van De Sterrentuin hield voor enkele tientallen lokale VVD-ers en politici van de andere raadsfracties. Zowel vernieuwend als verbindend is de aanstaande bestuurlijke fusie tussen de VVD-afdelingen van Leiderdorp en Zoeterwoude. In de regio heeft het Leiderdorpse afdelingsbestuur het initiatief genomen om het Kaa-Rijn-Vliet overleg op te starten met de afdelingen van de gemeenten Kaag & Braassem, Zoeterwoude, Oegstgeest, Leiden en Voorschoten.

Meer berichten