Op weg naar een nieuwe baan
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Een groot deel van de nieuwe deelnemers - werkzoekenden en buddy's -  aan Job Buddy Leiderdorp met geheel links René van Giezen en 4de van rechts Astrid Selier. | Foto: J.P. Kranenburg
Een groot deel van de nieuwe deelnemers - werkzoekenden en buddy's - aan Job Buddy Leiderdorp met geheel links René van Giezen en 4de van rechts Astrid Selier. | Foto: J.P. Kranenburg

Op weg naar een nieuwe baan

Na de succesvolle pilot in de herfst van afgelopen jaar, is Job Buddy Leiderdorp vanochtend - vrijdag 13 januari - gestart met een nieuwe groep. Twaalf werkzoekenden uit de gemeente krijgen de hulp van evenzoveel 'job buddy's' om zo snel mogelijk weer een baan te vinden.

Job Buddy Leiderdorp is opgezet door loopbaancoach Astrid Selier van Stimulanszz en René van Giezen van 071media. Het idee achter het project is om mensen die sinds kort werkloos zijn of die hebben gehoord dat hun baan binnenkort stopt, een steuntje in de rug te geven in hun zoektocht naar nieuw werk. Dat gebeurt door de werkzoekenden te koppelen aan een job buddy, een vrijwilliger die stimuleert, tips geeft en een klankbord en luisterend oor biedt. De werkzoekenden krijgen een gratis sollicitatietraining van vier dagdelen. Met hun buddy's kijken ze naar vacatures, bereiden sollicitaties voor en evalueren achteraf hoe het gegaan is en wat eventuele verbeterpunten zijn. Daarnaast kunnen werkzoekenden én buddy's ervaringen uitwisselen tijdens een maandelijkse informele bijeenkomt onder de naam Job Coffee@.

Job Buddy Leiderdorp wordt ondersteund door een aantal Leiderdorpse ondernemers en door de gemeente. In september vorig jaar ging een eerste groep van zes werkzoekenden en zes job buddy's van start in een door de gemeente gefinancierde pilot. Die verliep succesvol – twee van de zes werkzoekenden zijn inmiddels weer aan de slag, de rest zit volop in het sollicitatieproces – wat reden was om project voort te zetten.

Een nieuwe groep, dit keer met het dubbele aantal werkzoekenden en buddy's, was snel gevormd en beleefde vrijdag in het gemeentehuis zijn startbijeenkomst, waarbij ook wethouder Olaf McDaniel van Sociale Zaken aanwezig was.

Astrid Selier verzorgt elke maand een rubriek in deze krant waarin ze schrijft over de activiteiten van Job Buddy Leiderdorp. De eerste daarvan verschijnt op 25 januari.

Meer berichten