Logo leiderdorpsweekblad.nl
Sportwethouder MacDaniel kreeg een Alectoshirt met zijn naam erop. | Foto: Frans Brocken
Sportwethouder MacDaniel kreeg een Alectoshirt met zijn naam erop. | Foto: Frans Brocken
Sport

Vooruitzichten 2017 zijn gunstig voor Alecto

De Leiderdorpse hockeyclub Alecto telt zijn zegeningen. "Alecto is bloeiende. We zijn nog steeds de grootste club van Leiderdorp en groeien elk jaar met zo'n 3 procent", sprak voorzitter Bart Kerkmeer tijdens de afgelopen zondagmiddag gehouden nieuwjaarsreceptie. Aan een ledenstop wordt vooralsnog niet gedacht.

Door: Frans Brocken

Ook over de komende jaren zijn de vooruitzichten positief. De hockeyclub kan rekenen op een gemeentelijke bijdrage van € 675.000. Met dit bedrag is de vervanging van versleten hockeyvelden voor een periode van tien jaar gegarandeerd. Het zogeheten Praxisveld is als eerste aan de beurt. Vorige maand werd met sportwethouder Olaf McDaniel overeenstemming daarover bereikt. Hoogtepunt was zondag dan ook de plechtige ondertekening van het contract met de gemeente. McDaniel mocht daarbij een shirt met zijn naam in ontvangst nemen.

Sportief gaat het Alecto ook voor de wind. Dames 1 promoveerde naar de eerste klasse en kan zich in deze competitie op een tweede plek verheugen. Heren 1 gaat zich met een derde plaats steeds beter manifesteren in de eerste klasse.

Kerkmeer maakte ook de plannen bekend om een opblaasbare indoorhal neer te zetten bedoeld om de trainingscapaciteit en het spel niveau te verhogen. De voorbereidingen worden samen met Velocitas en RCL gedaan. Beide clubs overwegen ook een indoorhal aan te schaffen.

Meer berichten