Alle winnaars van de Leiderdorpse Sportverkiezingen 2016 bij elkaar. | Fotö: J.P. Kranenburg
Alle winnaars van de Leiderdorpse Sportverkiezingen 2016 bij elkaar. | Fotö: J.P. Kranenburg

Jorrit Croon en Kyara Tjin-A-Lim sportman en sportvrouw 2016

Algemeen Sport

sportverkiezingen ♦ Een verrassing was het niet: hockeyer Jorrit Croon (18), de veelgeroemde debutant binnen het Nederlands hockeyteam tijdens de Olympische Spelen van 2016, is vrijdagavond bij de Leiderdorpse sportverkiezingen uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. De Sportvrouw van het Jaar, atlete Kyara Tjin-A-Lim (17) is minder bekend, maar gezien de medailles op nationaal jeugdniveau die ze in haar pas drie jaar oude atletiekcarrière al bij elkaar heeft gelopen, gaat dat ongetwijfeld nog veranderen.

Er waren dit jaar aardig wat aanmeldingen binnengekomen voor de sportprijzen. De jury, bestaande uit Carolien van der Horst, Ron Hoogendam en Jan Vos, toonde zich tevreden over het aanbod en de kwaliteit van de kandidaten waaruit ze konden kiezen. Alleen het aantal sportvrouwen die afgelopen seizoen aansprekende prestaties hebben verricht, bleef wat achter.

Leiderdorp barst van het jonge sporttalent, dat was vrijdagavond overduidelijk. Er waren maar liefst elf aanmeldingen van aanstormende topsporters voor de categorie Talenten. Wat dat betreft kwam het goed uit dat er dit jaar twee talentenprijzen werden uitgereikt, één voor meisjes en één voor jongens. Winnaars werden ritmisch gymnaste Luna Walsh (12 ), die een tweede plek pakte op het NK, en badmintonner Calvin van Stenus (14) die in het jeugdcircuit de ene toernooizege aan de andere rijgt.

De prijs voor de het beste sportteam ging naar het eerste damesteam van waterpolovereniging Aquadraat, dat ongeslagen kampioen werd. Korfbalclub Velocitas, die dit jaar vele kampioensteams mocht huldigen en bovendien voor de 45ste keer de Avond4daagse organiseerde, werd sportclub van het jaar.

De Leiderdorpse sportverenigingen maakten zelf de keuze voor de Sportvrijwilliger van het Jaar. Dat werd Kim Vos die zich bij haar studentenzeilvereniging, A.L.S.Z.V. de Blauwe Schuit onmisbaar maakt als bestuurslid, instructeur en fondsenwerver, en zich bovendien inzet voor de organisatie van zeildagen voor blinden en slechtzienden uit Leiderdorp.

De winnaars werden bekend gemaakt tijdens een drukbezocht en feestelijk sportgala in sporthal De Bloemerd, waarbij de uitreikingen werden afgewisseld met entertainment. De presentatie werd verzorgd door Rudo Slappendel en Bettina van Klaveren, de organisatie was voor alweer de 22ste keer in handen van de Stichting Sportpromotie Leiderdorp.

Uit de krant