Sinterklaas schudde veel, heel veel kinderhandjes. | Foto: J.P. Kranenburg
Sinterklaas schudde veel, heel veel kinderhandjes. | Foto: J.P. Kranenburg
foto's

Warm welkom voor Sinterklaas

Algemeen

intocht ♦ Ondanks het herfstige weer liep Leiderdorp zaterdagochtend massaal uit om Sinterklaas in het dorp te verwelkomen.

Vele honderden kinderen en hun ouders waren naar de oever van de Oude Rijn gekomen waar de pakjesboot rond de klok van tien uur verwacht werd. Het wachten in het druilerige weer werd een stuk aangenamer gemaakt door verschillende bandjes van Muziekpieten. Keurig op tijd meerde de stoomboot met Sint Nicolaas en tientallen Zwarte Pieten aan ter hoogte van de Tollenaersingel. Aan boord waren ook kinderen van de groepen 1 tot en met 4 van basisschool De Hobbit, die dit jaar het laatste eindje met Sinterklaas mochten meevaren.

Na de ontvangst door burgemeester Laila Driessen startte de goedheiligman snel met het schudden van veel, heel veel kinderhandjes. De Pieten, die overigens net als andere jaren donkerbruin geschminkt waren, deelden zakken vol pepernoten en ander lekkers uit. Ondertussen klaarde het weer op en de zon scheen tegen de tijd dat Sinterklaas en zijn Hoofdpieten in de fraaie open koets stapten voor de traditionele rondtocht door het dorp. Na stops op winkelcentra Oranjegalerij en Santhorst eindigde de rit bij Winkelhof, waar Sinterklaas tussen 14.00 en 16.00 uur audiëntie hield op het Hemaplein.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant