Logo leiderdorpsweekblad.nl
De kinderen van de hoogste groepen zingen en dansen 'Voor altijd jong!'. | Foto: C. v.d. Laan
De kinderen van de hoogste groepen zingen en dansen 'Voor altijd jong!'. | Foto: C. v.d. Laan
Kort nieuws

Regenboog opent kinderboekenweek met oma's en opa's

feest ♦ Het was vorige week woensdagochtend rond koffietijd feest op het plein van de Leiderdorpse basisschool Regenboog. De start van de Kinderboekenweek 2016 werd hier groot aangepakt. Alle oma's en opa's van de leerlingen waren uitgenodigd. Logisch, want het thema van Kinderboekenweek 2016 is 'Opa's en oma's, voor altijd jong'.

Kinderen van de hoogste groepen hadden het lied 'Voor altijd jong!' van Kinderen voor Kinderen ingestudeerd, compleet met dansje, en gaven een mooie voorstelling. Bij een feest horen cadeautjes: locatieleider juf Carla Kerner had voor alle groepen een mooi boek. Daarna mochten alle opa's en oma's naar voren komen en door elkaar een hand te geven een ketting vormen. Twee leerlingen uit de kleutergroep 'knipten' de ketting door waarmee de opening van de Kinderboekenweek een feit was.

Daarna dromden kinderen en grootouders naar binnen om rond te neuzen op de kinderboekenmarkt, die de school ieder jaar organiseert in samenwerking met boekhandel De Kler. Hier was ook kinderboekenschrijver, illustrator en uitgever Harald Timmer te vinden, die zijn boeken - onder andere de serie van Stekel - signeerde. Timmer las deze ochtend bovendien voor aan de jongste kinderen en gaf tekenles aan de bovenbouwgroepen.

Meer berichten