Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het bestuur van VTV de Bloemhof. v.l.n.r . Erwin Haveman, Henk Distelvelt, voorzitter Rob Jansen en  Edwin Brugman.
Het bestuur van VTV de Bloemhof. v.l.n.r . Erwin Haveman, Henk Distelvelt, voorzitter Rob Jansen en Edwin Brugman. (Foto: Corrie van der Laan)

Hobbytuinieren zit in de lift

  Verenigingen

Hobbytuinieren zit in de lift

De wachtlijst voor een tuin bij de Leiderdorpse Volkstuinvereniging De Bloemhof is sinds zaterdag weer goed gevuld. Tientallen belangstellenden kwamen op de Open Moestuindag van 20 juni af en een flink aantal daarvan wil aan de slag met een tuin zodra er eentje vrij komt.

Door: Corrie van der Laan

Dat de open dag in de tweede helft van juni was gepland, is zeker niet toevallig. “De tuinen zijn nu op zijn mooist en de oogsttijd is begonnen”, zegt voorzitter Rob Jansen. Hij is trots op het volkstuinencomplex dat een grondige opknapbeurt achter de rug heeft. “Dat is echt een teamprestatie geweest”, zo prijst hij zijn medebestuurders en andere vrijwilligers.

Zowel het bestuur als het ledenbestand van de dit jaar veertig jaar oude volkstuinvereniging is de afgelopen tijd opvallend verjongd. , merken ze bij de Bloemhof. “Een aantal van de oudste leden is gestopt. Enkele van hen hadden een dubbele of driedubbele tuin, die we weer gesplitst hebben. We konden daarmee zo’n beetje de hele wachtlijst die we hadden bedienen. Dat betekent dat er aardig wat nieuwe leden bij gekomen zijn”, vertelt bestuurslid Erwin Haveman. “Nu we zo’n beetje klaar zijn met de aanpak van het complex, willen we gaan inzetten op het versterken van de sociale verbinding door bijvoorbeeld workshops en gezellige bijeenkomsten voor de leden.”

Slaplantje

De eerste bezoekers stonden zaterdag al ruim voor elf uur, de officiële starttijd, voor de poort, de laatsten vertrokken tegen drieën. Allemaal kregen ze een minislaplantje in een pot mee. Prima oefenmateriaal voor hobbytuinders in spé.; wie de plant goed verzorgt, kan over een kleine twee weken sla uit eigen pot eten.


Meer berichten