Op vrijdag 29 mei 2020 vond de eerste Nationale Balkon Beweegdag op 150 locaties in Nederland plaats. In Leiderdorp was Lingo-presentator Jan Versteegh aanwezig bij de Brandwacht om mee te doen.
Op vrijdag 29 mei 2020 vond de eerste Nationale Balkon Beweegdag op 150 locaties in Nederland plaats. In Leiderdorp was Lingo-presentator Jan Versteegh aanwezig bij de Brandwacht om mee te doen. Foto: J.P.Kranenburg

Afscheid van Balkon Bewegen

Sport senioren

Na drie jaar wordt op woensdag 10 mei afscheid genomen van het Balkon Bewegen in Leiderdorp. Dat gebeurt met een groots beweegfestijn voor senioren.  

Tijdens de eerste corona-lockdown, in het voorjaar van 2020, startte Clubuis De Derde Helft met Balkon Bewegen als manier om senioren op een veilige manier toch te laten bewegen en wat gezelligheid te geven. Het sloeg enorm aan, op het hoogtepunt werd op acht locaties eens per week een half uurtje gymnastiek in de buitenlucht gegeven, terwijl de ouderen meededen vanaf hun balkon of galerij. Het initiatief van het clubhuis werd door het Ouderenfonds omarmd en uitgerold over Nederland. 

Ook na de lockdowns ging het Balkon Bewegen nog een tijd lang door, al was het op slechts enkele locaties. Maar nu is de noodzaak en de interesse voor het gymnastieken bij huis zodanig afgenomen dat het Clubhuis heeft besloten er op woensdag 10 mei op een feestelijke manier een definitieve streep onder te zetten. 

Deze dag komen de deelnemers van de twee overgebleven Balkon Bewegen-locaties naar het Vitaliteitsplein bij voetbalvereniging RCL (Bloemerd 2) waar het Clubhuis een groots beweegfestijn voor senioren organiseert. Iedereen is welkom en mag meedoen.
Naast Balkon Bewegen is het tussen 10.00 en 14.00 uur mogelijk aan diverse beweegactiviteiten, gericht op senioren, mee te doen.

Uit de krant