Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Deelnemers aan het Balkon Bewegen aan de Brugwacht maken kennis met schuiftafeltennis. Op de achtergrond wordt gesjoeld.&nbsp;</p>

Deelnemers aan het Balkon Bewegen aan de Brugwacht maken kennis met schuiftafeltennis. Op de achtergrond wordt gesjoeld. 

(Foto: Corrie van der Laan)
senioren

Feestelijke Nationale Balkon Beweegdag op de Brandwacht

  Sport

“Dit is nu echt een voorbeeld van ‘zien bewegen, doet bewegen’.” Directeur Corrina Gielbert van het Nationaal Ouderenfonds keek vanochtend tevreden hoe een stuk of twintig senioren plezier hadden met tafeltennis en sjoelen op het binnenterrein van het appartementencomplex aan de Leiderdorpse Brandwacht. Op de achtergrond speelde een draaiorgel en de stemming zat er zo goed in dat enkele dames zich zelfs aan een polonaise waagden.

Door: Corrie van der Laan

Gielbert was naar Leiderdorp gekomen vanwege de viering van de Nationale Balkon Beweegdag. Voor de derde achtereenvolgende jaar werd daar op de Brandwacht een echt feestje van gemaakt. Voorafgaand aan het half uur balkon bewegen onder leiding van fitnesscoach Nathalie Beekman kon iedereen die dat wilde een balletje slaan op de tafeltennistafels van MJ Tafeltennis-Event. Voor wie gewoon tafeltennis wat te hoog gegrepen was, was het ook mogelijk om schuiftafeltennis te spelen, waarbij het balletje onder het net wordt doorgeschoven in plaats van eroverheen geslagen. Schuiven, maar dan met houten schijven, kon ook op twee sjoelbakken. 

Na de soms best pittige oefeningen van het balkon bewegen was het tijd om met een kop koffie uit te puffen terwijl de ervaren tafeltennissers van MJ Tafeltennis-Event lieten zien hoe spectaculair tafeltennis kan zijn. 

Balkonbewegen is in april 2020 gestart in Leiderdorp op initiatief van Clubhuis De Derde Helft, een vrijwilligersgroep die wekelijks activiteiten organiseert voor ouderen op de accommodaties van voetbalvereniging RCL en hockeyclub Alecto. Toen alles vanwege corona dicht ging, besloten ze senioren gelegenheid te bieden veilig vanaf hun balkon of galerij op muziek te bewegen. Het sloeg aan, niet alleen in Leiderdorp maar in het hele land. En het bleek een blijvertje; nog altijd wordt wekelijks op de woensdag op vier locaties in Leiderdorp een half uurtje balkonbewegen georganiseerd door Clubhuis De Derde Helft.

Op de Brandwacht doen daar altijd zo tussen de twaalf en de twintig bewoners aan mee, vertelde bewoonster Romie Laman. Ze hoopt dat het wekelijkse beweeghalfuurtje nog heel lang voortgezet wordt. “Niet alleen vanwege met sporten, maar ook omdat het zo gezellig is.”        

Meer berichten