Deelnemers aan de standaardafstand zijn bezig aan hun 1500 meter zwemmen in de Zijl tijdens de Triathlon Leiderdorp van 2019.
Deelnemers aan de standaardafstand zijn bezig aan hun 1500 meter zwemmen in de Zijl tijdens de Triathlon Leiderdorp van 2019. Foto: Archieffoto: J.P.Kranenburg

28ste Triathlon Leiderdorp op 22 augustus

Sport

De organisatie van de Baanderij Triathlon Leiderdorp verwacht dat de jaarlijkse wedstrijd komende zomer, op zondag 22 augustus, door kan gaan.

“Wij denken dat de beperkende corona maatregelen dan voldoende zijn opgeheven om een normale wedstrijd mogelijk te maken”, aldus de organisatoren. “Met het routeplan van de overheid en de verwachte vaccinatiegraad in Nederland hebben we na overleg met de Nederlandse triatlonbond en de lokale autoriteiten besloten de organisatie op te starten en te zorgen dat we er klaar voor zijn om een mooie wedstrijd neer te zetten.”

Voor de meeste triatleten in Nederland geldt dat ze sinds oktober 2019 geen wedstrijden meer hebben kunnen doen. Dat maakt de 28ste editie van de Triathlon Leiderdorp een extra bijzondere.

Als alles gaat zoals gehoopt, zullen op 22 augustus wedstrijden over verschillende afstanden gehouden worden. De aftrap is met de 1/3 triatlon: 1300 meter zwemmen, 60 kilometer fietsen en 15 kilometer hardlopen. Daarna is de de beurt aan de standaard afstand: 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Als laatste gaat de korte sprint van start: 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De start- en finishlocatie is ook dit jaar weer op de parkeerplaats en de naastgelegen Zijldijk bij bedrijventerrein De Baanderij in Leiderdorp.

Inschrijven kan vanaf nu via NTBInschrijvingen.nl. Zeer binnenkort zal ook de website triathlonleiderdorp.nl up-to-date zijn met alle informatie.


Eredivisie

In de middag houdt de eredivisie van de teamcompetities (teamcompetities.nl) een stayersprint wedstrijd voor dames- en herenteams. Dit is een wedstrijd op het hoogste competitieniveau in Nederland en betekent tevens een erkenning voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van de organisatie; die was de afgelopen jaren namelijk meerdere malen gastheer voor de eerste en tweede divisie.

De Leiderdorpse wedstrijd wordt de derde en één-na-laatste wedstrijd van de teamcompetitie triatlon. Maar liefst dertien mannenteams en twaalf vrouwenteams zullen hier strijden om een zo hoog mogelijk plek in het klassement voor de landstitel. De slotwedstrijd is een maand later in Spijkenisse.

Uit de krant