Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Henk van Driel (geheel rechts) checkt of alle lopers netjes op hun gemarkeerde plek staan.&nbsp;</p>

Henk van Driel (geheel rechts) checkt of alle lopers netjes op hun gemarkeerde plek staan. 

(Foto: PR)

VanDrielRunners viert 10-jarig bestaan met 10 km jubileumrondje

  Sport

25 leden van de VanDrielRunners renden zaterdag 5 december een 10 kilometer lang jubileumrondje dat startte en eindigde bij het clubhuis van de Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) in de Munnikkenpolder. Alles helemaal coronaproof.

Henk van Driel startte tien jaar geleden met de VanDrielRunners. Met toenmalig voorzitter John de Lange van de VIJL sprak hij af dat het destijds gloednieuwe clubhuis van de schaats- en skeelervereniging de vaste trainingslocatie zou worden. De aftrap voor de allereerste training van de nieuwe loopgroep werd op 5 december 2010 gedaan door Sint Nicolaas en enkele van zijn Pieten.        

Het kostte aardig wat hoofdbrekens om het tienjarig jubileum op een verantwoorde manier te vieren, maar met veel creativiteit lukt het om dat helemaal volgens de RIVM richtlijnen te doen. Van Driel had een route van tien kilometer uitgezet. De lopersgroep werd verdeeld in groepjes van vier die op gemarkeerde afstanden werden gezet. Om passages te voorkomen, werd er om de twee minuten gestart. Onder een heerlijk winters zonnetje was er na terugkomst op gepaste afstand een koffie to go met lekkers.

Voor de start van de jubileumloop werden Henk en zijn vrouw Wilma in het zonnetje gezet door VIJL-voorzitter Aat de Vries. Namens de loopgroep sprak Lilian Weber lovende woorden. De loopgroep had een helder verzoek aan Van Driel: ‘Knoop er nog maar een paar jaar aan vast’.


Meer berichten