Alecto JB1 steunt de voedselbank en de club
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De coaches van Alecto JB1 overhandigden de cheque van 250 euro aan een vertegenwoordiger van de Voedselbank Leiden.
De coaches van Alecto JB1 overhandigden de cheque van 250 euro aan een vertegenwoordiger van de Voedselbank Leiden. (Foto: PR)

Alecto JB1 steunt de voedselbank en de club

  Sport

Hockeyen zat er ook voor de jongens van Alecto JB1 wekenlang niet in, maar ze hebben niet stilgezeten. Zo werden kratten voedsel voor de Voedselbank Leiden e.o ingezameld. Bovendien konden ze de voedselbank een donatie van 250 euro geven. 

Dat laatste dankzij Van Rhijn Bouw uit Katwijk. Dat bedrijf had het geld eigenlijk toegezegd om de deelname van het team aan een internationaal hockeytoernooi te sponsoren. Maar het toernooi werd vanwege de coronacrisis afgelast. De sponsor vond het goed dat het geld werd gebruikt om de voedselbank te steunen. De donaties van houdbare etenswaren en geld waren zeer welkom aangezien de coronacrisis zorgt voor een toestroom aan klanten bij de voedselbank. Ook doneren? Kijk op www.voedselbankleiden.nl

#SamenSterk trui

Daarnaast heeft het team voor alle jongens een speciale #SamenSterk trui aangeschaft bij Sport2000 in Winkelhof. Van elke trui gaat een groot deel van de aanschafprijs rechtstreeks naar Alecto. De Leiderdorpse hockeyclub loopt flink wat inkomsten mis door het stopzetten van de competitie en toernooien en kan deze financiële steun goed kunnen gebruiken. Een mooi voorbeeld van lokale samenwerking tussen Sport2000 en Alecto. 


Trainen volgens RIVM richtlijnen

Inmiddels mogen de jongens weer trainen op het sportcomplex in het Leiderdorpse sportpark De Bloemerd. De club heeft zich razendsnel aangepast aan de RIVM richtlijnen. Naast de teamtrainingen zijn er ook specialistentrainingen opgezet waarbij aandacht besteed wordt aan specifieke hockeyvaardigheden.

Meer berichten