Hein van Heek volgt Faizel Soekhai op bij RCL
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Hein van Heek (geheel links) en RCL voorzitter Dick van der Bijl tekenen het trainerscontract.
Hein van Heek (geheel links) en RCL voorzitter Dick van der Bijl tekenen het trainerscontract. (Foto: J.P. Kranenburg)

Hein van Heek volgt Faizel Soekhai op bij RCL

  Sport

Onlangs werd bekend dat Faizel Soekhai na dit seizoen vertrekt bij tweedeklasser RCL. Ondertussen heeft de club overeenstemming kunnen bereiken met zijn opvolger. Hein van Heek wordt in het seizoen 2020-2021 de hoofdtrainer bij de Leiderdorpse club. Vrijdag 10 januari werd het trainerscontract getekend.

Op dit moment is de ex-trainer van Meerburg, VV Leiden, Voorschoten'97 (za), Noordwijk en FC Rijnvogels nog werkzaam bij hoofdklasser Alphense Boys. Het gaat in eerste instantie om een eenjarige verbintenis, maar beide partijen hebben ook zeker oog voor de langere termijn.

Hein van Heek: "Het heeft geruime tijd geduurd, maar ik ben alsnog bij RCL uitgekomen en dat is een soort van mijn thuisbasis. Ik woon op een steenworp afstand en vanuit mijn tuin hoor ik de geluiden vanuit de Bloemerd. Na mijn periode bij Meerburg is er al contact geweest met RCL, maar destijds werd Bob van Bohemen uiteindelijk de trainer. Ik vind het erg plezierig dat ik er nu toch aan de slag kan. Ik ken er heel veel mensen, er lopen vrienden rond en één van onze dochters speelt er ook."

Rob Engelse, bestuurslid voetbalzaken, over de komst van Van Heek: "We hebben veertien sollicitanten gehad voor de functie en uiteindelijk waren we het eens over de keuze om met deze ervaren trainer in zee te gaan. Hij kent het klappen van de zweep, past als persoonlijkheid bij de club, we hebben alle vertrouwen in zijn voetbalvisie en we achten hem in staat spelers beter te maken. Daarnaast heeft hij ook een groot netwerk en dat kan ook heel goed uitpakken."

Van Heek, op dit moment bezig aan zijn tweede seizoen bij Alphense Boys en met die club vijfde in de rangschikking van de Hoofdklasse A, ziet zijn klus helemaal zitten in Leiderdorp. "Natuurlijk wil ik mijn huidige karwei goed afmaken, maar ik heb wel bemerkt dat ik het vele reizen in de landelijke competitie niet altijd meer als prettig ervaar. Dat is er bij RCL vanaf en voor de wedstrijden en trainingen op eigen bodem kan ik er lopend heen. Het laatste stukje zelfs zwemmend als het moet. Mijn fiets kan marktplaats op. Serieus, ik ben blij met de nieuwe uitdaging straks. Een unieke kans bij een mooie dorpsclub met een geweldig complex. Ik heb de club altijd al wel gevolgd en ik weet ook nu dat er best goed materiaal voor handen is, hoewel de prestaties wat te wensen over laten de laatste tijd. Natuurlijk bemoei ik me er nu nog niet mee, maar ik ga zeker al wel met spelers samen zitten en vragen naar hun visie en die van mij delen. Ik ben ook een trainer die jong talent kansen wil bieden. Dat gebeurt nu bij Alphense Boys ook. Goed genoeg, is oud genoeg."

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/ Hennie Kanbier

Meer berichten