Logo leiderdorpsweekblad.nl

Tweede uitzege voor RCL

  Sport

Opnieuw pakte RCL zaterdag de winst in een uitwedstrijd. Het bezoek aan Van Nispen leverde een 1-3 zege op. Dat zag er halverwege niet naar uit, want de Zilkers stonden met 1-0 voor en de Leiderdorpers kwamen bepaald niet sterk voor de dag. Na de onderbreking toonde de Racing Club een ander gezicht en dat werd de thuisploeg te machtig.

Faizel Soekhai wijzigde zijn team op twee plaatsen. Max Glasbeek speelde op de stek van Mickey Tromp en Zakaria Bardaa verving Renaldo van den Berg. Al in de eerste minuut dook Zakaria op voor de neus van Sven van Hensbergen, maar de doelman kwam op tijd uit zijn hok. De eerste aanval van de gastheren leverde meer succes op. De mee opgekomen Rick van der Vlugt snelde er vandoor op rechts en zijn assist werd op waarde geschat door veelvuldig doelpuntenmaker Jon Joost Cornelissens: 1-0.

De beginfase was voor de ploeg van Stephan Spruijt. RCL leverde de bal met grote regelmaat in en daardoor kon de thuisploeg zelfs denken aan een grotere voorsprong. Fadil Sukurica schoot over het doel van Glenn Sloos en de verdediging van RCL moest een paar keer ingrijpen. Het gevaar van de bezoekers was nihil. Een kopballetje van Thom Wijnalda en een ongevaarlijk schot van Roy Weenink, maar dat was het dan wel. De 2-0 leek een zekerheid bij een ferme inzet van Jordy Manuputty, maar Sloos haalde de bal fraai uit de bovenhoek.

Het tweede bedrijf verliep geheel anders. RCL was veelvuldig in balbezit en Van Nispen kreeg de duimschroeven aangedraaid en kon gaandeweg nauwelijks meer onder die druk vandaan komen. Wijnalda werd gevaarlijk met een kopbal, maar nu kon Van Hensbergen nog handelend optreden.

Soekhai stuurde Mike Slottje een linie naar voren en dat leverde geleidelijk aan meer en meer ruimte op voor de Leiderdorpers. De 1-1 hing in de lucht en viel uiteindelijk twintig minuten voor tijd. Van der Vlugt vergreep zich aan Wijnalda en de spits mocht de terecht toegekende strafschop zelf benutten. Even later maakte Wijnalda zijn tweede goal waarbij hij profiteerde van zwakte in de verdediging van Van Nispen.

RCL leek door te pakken, maar de paal stond succes in de weg. Invaller Ewoud Kroneman had pech bij deze inzet. Wijnalda testte Van Hensbergen nog eens, maar daarna was het toch weer raak in het voordeel van het in het licht en donkerblauw spelende RCL. Weenink nam het doelpunt voor zijn rekening en daarmee was het pleit wel beslecht. Van Nispen kon niet meer en RCL hoefde niet meer zo nodig.

Door dit resultaat staat de teller voor de Leiderdorpers nu op zes punten, goed voor een derde plek op de ranglijst.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/Hennie Kanbier

Meer berichten