Logo leiderdorpsweekblad.nl
in de thuiswedstrijd tegen VEO pakte Velocitas juist nog de eerste punten. | Archieffoto: Frans van Herwijnen
in de thuiswedstrijd tegen VEO pakte Velocitas juist nog de eerste punten. | Archieffoto: Frans van Herwijnen

Velocitas in de gevarenzone

  Sport

Velocitas speelt de laatste wedstrijd van de competitie voor handhaving in de overgangsklasse. Afgelopen zaterdag werd in Voorburg met 19 - 13 verloren van VEO. Helemaal in eigen hand hebben de Leiderdorpse korfballers de handhaving niet: als VEO zijn laatste wedstrijd wint, eindigt Velocitas alsnog op de een-na-laatste plaats. Een beslissingswedstrijd in de nacompetitie bepaalt dan de klasse voor volgend jaar.

Al direct bij aanvang van de wedstrijd van zaterdag was het duidelijk dat de scherpte van een week eerder niet aanwezig was. VEO liep snel uit naar een 6 - 3 voorsprong en was veel scherper in de afronding. In de rust was dan ook al duidelijk dat Velocitas de winst kon vergeten: VEO leidde met een stevige voorsprong van 13 - 6.

Coach Leo van den Bos probeerde nog met wijzigingen in de ploeg een inhaalslag te forceren. Kelly Bavelaar werd gebracht. VEO bleef echter scherp en geconcentreerd spelen. Het versloeg Velocitas met zijn eigen wapens: een groot aantal spelers kwam tot scoren, waardoor het voor de Leiderdorpers lastig was om een strijdplan in stelling te brengen.

Waar Velocitas normaal meerdere spelers in scoringspositie weet te brengen, moest het nu teveel leunen op twee spelers. Ivar van Driel (6x) en Mitchell de Boer (4x) wisten de schade enigszins te beperken, maar konden niet voorkomen dat Velocitas verloor: VEO pakte terecht de winst met 19 - 13.

Zaterdag 15 juni neemt Velocitas het op tegen hekkensluiter Die Haghe. Indien er gewonnen wordt, is de ploeg voor handhaving nog afhankelijk van de uitslag tussen KVA - VEO. Als VEO een stunt uithaalt tegen de nummer 2 van de competitie, speelt Velocitas nacompetitie. Een beslissingswedstrijd tegen een andere nummer 7 uit de overgangsklasse bepaalt dan het lot van de Leiderdorpers.

Meer berichten