Burgemeester Laila Driessen heeft net samen met Allison Bartlett van het MEC het nieuwe insectenhotel onthuld.
Burgemeester Laila Driessen heeft net samen met Allison Bartlett van het MEC het nieuwe insectenhotel onthuld. Foto: Corrie van der Laan

Mega insectenhotel bij het MEC

Duurzaam & Groen

Er stonden al twee kleinere insectenhotels bij het Milieu Educatief Centrum (MEC) in Leiderdorp maar die zijn in grootte niets vergeleken bij het exemplaar dat burgemeester Laila Driessen woensdagmiddag 12 april onthulde. Dat meet zeker anderhalve bij twee meter en is ingericht om het niet alleen wilde bijen maar ook allerlei andere insecten, zoals lieveheersbeestjes, naar de zin te maken. 

“In de winter hebben insecten het moeilijk en en met zo’n insectenhotel geven wij ze een plek waar ze lekker warm kunnen wegkruipen”, vertelde Driessen aan haar publiek. Dat bestond uit kinderen en hun begeleiders die eerder die middag meegedaan hadden aan een activiteit in het teken van bijen in het MEC. 


Bloemenzaadjes

Toen het hotel, dat op de achterkant van het Houtkamp informatiebord is bevestigd, in volle glorie stond te pronken, strooiden de kinderen aan de voet van het bord bloemenzaadjes. Zo wordt bij insectenhotel meteen ook een insectenrestaurant gecreëerd. “We moeten zorgend dat de bijen en andere beestjes goed kunnen eten want zij zorgen ook voor ons eten”, zei Driessen die uitlegde dat insecten noodzakelijk zijn als bestuivers voor onze groente- en fruitplanten; zonder bestuivers groeien er geen appels, bessen aardbeien, tomaten, bonen en nog veel meer.

Allison Bartlett helpt de kinderen bij het zaaien van bijvriendelijke bloemen.

Uit de krant