Afbeelding

Leython DC meisjes B1 in halve finale

Algemeen

Leython DC meisjes B1 streed afgelopen dinsdag in de halve finale van de beker tegen Forza Hoogland uit Amersfoort.

Leython DC is vroeg bij Forza Hoogland in Amersfoort aanwezig, de sfeer en de spanning zitten er goed in. Bij het inspelen kun je al zien dat de teams aan elkaar gewaagd zijn.

In de eerste set maakt Leython een sterke start en komt op een 0-4 voorsprong waarna de service wisselt. Ook Forza laat zien dat ze goed in de wedstrijd zitten en scoort 3 punten achter elkaar. Daarna loopt de stand gelijk op. Beide teams laten mooie aanvallen en verdediging zien. Uiteindelijk loopt Forza uit en bij 16-12 neemt Leython een time-out. Door een sterke reeks services wordt de stand weer gelijk getrokken tot 16-16. Het is een spannende set met erg mooi volleybal. Forza loopt weer iets uit en Leython neemt een 2e time-out bij 22-19. Ook Forza voelt de druk en onderbreekt de mooie services van Leython bij 22-21. Dit werkt, Forza wint de set met 25-21.

De 2e set begint gelijk weer op hoog niveau, het publiek wordt getrakteerd op mooie lange ralleys. Ook met de knoeiharde services wordt over en weer goed gescoord. Leython pakt een kleine voorsprong met 4-6. Dan neemt Forza weer de leiding en pakt  Leython een time-out bij 10-7. Bij 16-12 werd de wedstrijd even onderbroken zodat het vasten verbroken kon worden en er even kon worden gegeten. Forza komt na de onderbreking sterk terug en Leython heeft moeite met het opvangen van de service en de aanvallen. Het Leython publiek blijft het team aanmoedigen met “Let’s go Leython”  en luid getoeter. Leython komt terug met hun eigen sterke aanvallen en begint in te lopen. Forza neemt bij 22-17 een time-out en maakt daarna de set af met 25-17.

In de 3e set begint Leython sterk. De meiden geven het niet op en komen met 2-4 voor. Forza loopt daarna weer in en na de 6-6 loopt de stand gelijk op. Wat is het spannend. De punten uit lange ralleys vallen de ene keer bij Forza en dan weer bij Leython. Leython komt weer op voorsprong en Forza neemt bij 13-19 een time-out. Forza loopt daarna weer wat in en ook Leython voelt de druk. Bij 17-20 nemen ze een time-out, ook bij Leython werken de bemoedigende aanwijzingen van de coaches en ze lopen verder uit tot 18-23. Het publiek houdt het niet meer. Forza pakt daarna de service en Leython heeft moeite met de opvang daarvan. Na 23-23 wordt het echt superspannend, maar helaas eindigt de wedstrijd in 26-24.

Het beker-avontuur eindigt hier voor de meiden van Leython B1, maar ondanks het verlies heeft het team een prachtwedstrijd gespeeld. Nu op naar de finale dag van het Holland Top Jeugd toernooi!