Vrijwilligers druk bezig met het opknappen van de natuurspeeltuin. | Foto: pr
Vrijwilligers druk bezig met het opknappen van de natuurspeeltuin. | Foto: pr Foto: pr

NL Doet dag in Natuurspeeltuin zeer geslaagd

Algemeen

Op zaterdag 16 maart meldden zich al vroeg vrijwilligers om te komen helpen met de klussen in de natuurspeeltuin in de Bloemerd. Uiteraard onderdeel van NL Doet.

De bergen houtsnippers en zand voor de ingang waren in een paar uur verdwenen. De tuin is ook verfraaid met bloeiende vaste planten om bijen en vlinders te lokken. Verder zijn de vlinderstruiken goed teruggesnoeid zodat ze in de zomer weer veel bloemen hebben. De tipi van wilgentakken is weer gefatsoeneerd en hopelijk groeit hij mooi dicht.

De 16 volwassenen en 6 kinderen kregen tussen de middag een heerlijke lunch. Deze dag werd mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Oranjefonds en sponsors. De tuin is weer helemaal klaar voor het speelseizoen.

Het was fijn dat het mobiel toilet er ook weer stond. Na een oproep van het bestuur in het Leiderdorps Weekblad, kwam er direct een aanbod van Anton den Boer van het bedrijf OMP Trading BV consultant voor offshore Solar Energie om een groot deel van het bedrag voor de huur ervan te betalen. Vorig jaar had hij dit ook al gedaan. Met nog enkele kleine donaties is het benodigde bedrag al binnen.

Uit de krant