Afbeelding
Foto: WH

Straatjutters Leiderdorp in actie voor Stichting MD

Algemeen

Alle vrijwilligers van de straatjutters in Leiderdorp zetten zich in voor het goede doel door het statiegeld van de geraapte blikjes te doneren aan Stichting MD (Myotone Dystrofie). 

De straatjutters zijn allemaal gedreven om middels hun werk een financiële bijdrage te leveren aan Stichting MD, zo ook Marieke. ‘Iets goeds doen voor de natuur en direct aandacht vragen voor de verschrikkelijke ziekte MD lijkt mij een perfecte combinatie. Deze ziekte komt in mijn familie voor en op deze manier kunnen we een steentje bijdragen om deze ziekte uit de wereld te helpen.’

Ziekte

MD (Myotone Dystrofie) is een ernstige, erfelijke ziekte waarvan de klachten per generatie steeds erger worden en uiteindelijk dodelijk zijn. 1 op de 2.100 mensen hebben de ziekte, maar desondanks is de ziekte nog onbekend. Hierdoor komen de mensen er vaak pas laat achter dat ze de ziekte hebben, en hebben ze het vaak al doorgegeven aan de volgende generatie in een ernstiger variant.

Actie

De straatjutters gaan aanstaande zaterdag 16 maart vanaf 09.45 uur weer aan de slag. Verzamelplaats is bij Ranzijn. Tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart zijn de vrijwilligers vanzelfsprekend ook actief. Dan houden zij namelijk van 10.00 uur tot 12.00 uur in Winkelcentrum Santhorst de grote peukenactie. Met als doel om het winkelcentrum helemaal peukvrij te maken.

Uit de krant