Burgemeester Tjarda Struik (links) en de burgemeester van Oegstgeest
Burgemeester Tjarda Struik (links) en de burgemeester van Oegstgeest Foto: Willemien Timmers

Burgemeester Tjarda Struik helpt mee tijdens NLdoet

Algemeen

Het Oranje Fonds organiseert dit weekend voor de twintigste keer NLdoet. Ook Leiderdorp doet mee. Op verschillende plekken in het dorp gaan mensen aan de slag om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. Burgemeester Tjarda Struik steekt eveneens de handen uit de mouwen om de vrijwilligers te helpen met de nuttige activiteiten.

‘NLdoet is inmiddels een mooie traditie. Ook in Leiderdorp is het een manier om nieuwe enthousiaste vrijwilligers te vinden, en om bergen werk te verzetten. Ik ben ontzettend trots op al die vrijwilligers die zich inzetten voor onze samenleving. Er is met NLdoet voor vrijwilligers een enorme keuze aan activiteiten. Iedereen kan iets passends vinden. En iedereen is welkom. Daardoor heeft NLdoet ook een sociale functie; het biedt gelegenheid om leuke nieuwe mensen te leren kennen’, vertelt burgemeester Struik.

Kennismaking

Maatschappelijke organisaties in Leiderdorp laten door deelname aan NLdoet zien dat vrijwilligers ertoe doen. NLdoet is tevens voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. De bedoeling van het initiatief is om deelnemers te laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven namelijk plezier als ze belangeloos de ander helpen.

Activiteiten

Burgmeester Struik gaat op vrijdag 15 maart op pad tijdens NLdoet. Om 11.30 uur bezoekt zij de Muziekschool om te helpen klussen en om 13.00 uur is ze te vinden bij PCB Willem de Zwijger, daar gaat ze namelijk helpen bij het opknappen van het schoolplein. Zij vervolgt haar weg om 14.00 uur, dan is de burgemeester namelijk te vinden bij Verpleeghuis Leythenrode, waar zij een bakje koffie gaat drinken met de bewoners. De dag eindigt voor Struik om 15.15 uur in Woonzorgcomplex Ommedijk, met een bezoekje aan het bruin café van het complex.

Uit de krant