Logo leiderdorpsweekblad.nl

MidZomerLoop staat in de startblokken

Vrijdag 1 juli gaat het – na twee jaar – weer gebeuren: De MidZomerLoop Leiderdorp. In de Bloemerd voor de RCL accommodatie zullen dan de startschoten gegeven worden voor de kinderloop (om 18.45 uur)  en de 6.3 en 10.3 kilometer (om 19.30 uur). Inschrijven kan tot woensdagavond 29 juni digitaal op de site van de Midzomerloop en op 1 juli vanaf 18.00 uur in het clubhuis van RCL 

Bij heel veel evenementen die hun doorstart maken na het coronatijdperk wordt de organisatie geconfronteerd met duidelijke veranderingen die veroorzaakt zijn door maatregelen en lock-downs in de twee jaar waarin virus het voor het zeggen had. Veel vrijwilligers hebben andere bezigheden ontdekt en – omdat het coronaspook nog steeds op de loer ligt -  ziet men overal dat de deelnemersaantallen nog niet op het oude niveau liggen. 

Maar de MidZomerLoop Leiderdorp is er helemaal klaar voor. De organisatie is rond en deze  week wordt er gewerkt aan fine-tuning. De voorinschrijvingen komen gestaag binnen en alle deelnemers die zich al hebben ingeschreven mogen gratis deelnemen aan de BBQ. 

Omdat het weer in Nederland nogal wisselvallig genoemd mag worden, weten wij uit ervaring dat veel recreanten het weer van de wedstrijddag afwachten en dan pas in gaan schrijven. Op het moment dat dit artikel geschreven wordt zijn de weersvoorspellingen voor de avond van de 1e juli perfect voor hardlopen. Een temperatuur van rond de 20 graden Celsius en weinig wind. Inschrijven kan tot 15 minuten voor de start van de lopen, maar kom op tijd want er kan een wachtrij ontstaan als er teveel mensen op het laatste moment komen en… er wordt stipt op tijd gestart. Bovendien kan je dan meedoen aan de gezamenlijke warming-up: zowel voor de kinderloop als de grote loop wordt een warming-up show gegeven door fitnesscoach Nathalie Beekman. 

Shirley Lucas zal de start en finish voor deelnemers en toeschouwers van deskundig commentaar voorzien.

De organisatie is er klaar voor, het enthousiasme bij liefhebbers van het hardlopen zweeft door de lucht, bekers en medailles liggen klaar, de sponsors hebben hun steentje bijgedragen en de RCL accommodatie is gereed, er kan omgekleed, gedoucht, gegeten en gedronken worden en de Boterhuispolder ligt er in volle glorie bij. Je hoeft geen wereldtopper te zijn om het op die avond naar je zin te hebben maar vooral het genieten van bewegen in de vrije natuur kunnen waarderen. Een mooie kans om niet alleen een eervolle prestatie te leveren maar ook te beseffen hoe mooi hardlopen in en om Leiderdorp kan zijn. 

Kijk voor alle informatie op www.midzomerloopleiderdorp.nl. 

Tekst: Wim van der Krogt

Meer berichten