Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Foto: archief</p>

Foto: archief

Programma met muziek voor iedereen

Het programma van het gratis Doeshavenconcert op vrijdag 17 juni biedt muziek, variërend van klassiek, tot rock en pop. Kortom voor elk wat wils, verzekert Annemiek de Groot, programmasamensteller.  

Het maken van het concertprogramma vergt de nodige tijd en energie. Zo moeten eerst de muziekgenres worden gekozen en vervolgens de uitvoerende musici benaderd en vastgelegd. Ook de techniek moet tot in de puntjes worden geregeld alsmede de soepel verlopende wisseling van de optredens. “Het is al met al een flinke klus”, bevestigt Annemiek de Groot, die de muzikale leiding van het Doeshavenconcert heeft. “Maar als resultaat kunnen we een heel mooi gevarieerd programma presenteren met artiesten uit Leiderdorp”.  

Variatie
De variatie aan genres zit al in het voorprogramma met jong Leiderdorps talent. Hun namen: Jusana van Delft en Matthijs de Jong, Alice van Wee en Friso Teske, Jetske Breedeveld, Rick Haneveld, Maegan Hanekom en Live, laugh, lobotomy. “Er is van alles wat, een solo, piano, gitaar en een bandje”. Annemiek kijkt erg uit naar de optredens van deze jongeren. Tussen het voor- en hoofdprogramma brengt coverband Shoot from the Hip een half uur entertainment van ‘rockabilly’ muziek, een mix van rock-‘n-roll en ‘hillbilly’. Met een spectaculair optreden openen dansers van ID Dansfactory, de dansschool van Ilona Verhoogt, het hoofdprogramma. Dat bestaat onder meer uit klassiek, shanti en popsongs met optredens van het Doeshavenkoor, de koren Young@Heart en songs2Sing en Martin van Os die solo zingt maar met een zangpartner ook een duet ten gehore brengt. Het slotstuk is een lichtspektakel in en boven het water, verzorgd door het Flyboard Team. “Ik ben blij dat we een mooi programma met lokale artiesten kunnen neerzetten”, aldus een enthousiaste Annemiek de Groot.

Meezingen
Voor het publiek is een boekje met songteksten beschikbaar. Wie wil kan  meezingen onderwijl genietend in eigen boot of op de kade van een hapje en drankje. Geadviseerd wordt zelf een stoel of plaid mee te nemen. Burgemeester Driessen, drijvende kracht achter het concert, hoopt op veel bezoekers. “En wellicht kan men iemand meenemen die zelf niet kan komen”, is haar verzoek. Ze kijkt zeer uit naar het concert in de buitenlucht met het afwisselend programma. Het wordt in alle opzichten volop genieten, zo verzekert ze.

Het voorprogramma begint om 19.30 uur, het hoofdprogramma om 21.00 uur. Dankzij de vele sponsors is de toegang gratis.

Meer berichten