Het Doeshavenconcert: muziek en entertainment door Leiderdorpers, voor Leiderdorpers. | Foto: PR
Het Doeshavenconcert: muziek en entertainment door Leiderdorpers, voor Leiderdorpers. | Foto: PR Foto: PR

We gaan weer los!

Algemeen

vooruitblik - Na een gedwongen pauze van twee jaar organiseren de gemeente Leiderdorp en Watersportvereniging Doeshaven op vrijdagavond 17 juni voor de zesde keer het Doeshavenconcert.  Zoals altijd worden de bezoekers getrakteerd op een verrassende muzikale avond. In de aanloop naar het evenement lichten we de komende weken in deze krant wat tipjes van de sluier op.

“Eindelijk kan het weer. De artiesten, de organisatoren en ikzelf, we staan allemaal te popelen!” Het enthousiasme spat er vanaf bij burgemeester Laila Driessen, de drijvende kracht achter het Doeshavenconcert. 

In 2020 en 2021 maakte corona het jaarlijkse concert in de Leiderdorpse haven onmogelijk maar nu is weer een prachtig programma in elkaar gezet. “Met voor ieder wat wils: shanty, pop, klassiek en een band waarvan je de muziek kan beschrijven als ‘rock-’n-roll op smaak gebracht met rockabilly en een sausje van surf’. Dat alles afgewisseld met dansgroepen”, verklapt Driessen alvast. “In het programmaboekje zijn de teksten van een aantal liedjes opgenomen dus iedereen kan meezingen. Het wordt weer echt een avond door Leiderdorpers, voor Leiderdorpers.”

De avond begint om half 8 met optredens van jong talent. Om half negen start het hoofdprogramma.

Dankzij de ondersteuning van vele sponsoren is de toegang gratis. Bezoekers wordt gevraagd als het even kan met een boot te komen om het concert te zien vanaf het water. Wie gaat voor een plekje op de kade, moet zelf zorgen voor een stoeltje of plaid om op te zitten.

“We hopen op mooi weer zodat Leiderdorp vrijdagavond 17 juni weer volop kan genieten van muziek en entertainment”, besluit de burgemeester.


Afbeelding

Uit de krant