Met een prachtige slalom speelt Sieb Rutgers zich vrij maar een doelpunt zou deze actie niet opleveren. | Foto: PR
Met een prachtige slalom speelt Sieb Rutgers zich vrij maar een doelpunt zou deze actie niet opleveren. | Foto: PR

RCL mag blijven hopen

Algemeen

voetbal - Het seizoen voor RCL zit er nog steeds niet op. Weliswaar moet er sowieso nog een wedstrijd worden gespeeld, maar er kleven nog belangen aan het duel van volgende week in en tegen Berkel. Bij winst en een gunstige uitslag elders kan de Racing Club nog nacompetitievoetbal spelen.

In Leiderdorp won de ploeg van Hein van Heek met 2-1 van DSO. De nummer twee van de ranglijst kwam wel gehavend aan de start, maar dat nam niet weg dat het een leuke pot werd in de Bloemerd. Volgens trainer Van Heek had het zomaar in 4-4 kunnen eindigen, hoewel hij meende dat zijn ploeg beter was geweest in de tweede helft. ,,Wel moet ik stellen dat we een onbegrijpelijke pingel tegen kregen vanwege hands. Het komt er eigenlijk op neer dat de scheidsrechter vraagt dat spelers zich als pinguïns gedragen. Dat is vanzelfsprekend compleet onnatuurlijk. Daarnaast waren er zo ongeveer dezelfde situaties in hun strafschopgebied en daarbij ging de bal twee keer niet op de stip.” Sieb Rutgers werd uiteindelijk, niet voor het eerst, de gevierde speler. De aanvaller voegde nog maar eens twee treffers aan zijn totaal toe en daarmee hield hij zijn ploeg in de race. Na een verre inworp ging de aanvaller er vandoor en scoorde vanuit een lastige hoek. DSO kwam vanaf de stip op gelijke hoogte en dat was tevens de ruststand. Na de pauze prikte de naar FC Rijnvogels vertrekkende speler nog eens raak na goed samenwerken met Tommy Sinteur.

Wisselvallig
Van Heek: ,,Het is altijd prettig als je tot en met de laatste speeldag nog meedoet om een prijs. Het is jammer dat we iets te wisselvallig zijn geweest anders was er wellicht al een prijs binnen geweest. Zo hebben we aardig wat punten laten liggen tegen ploegen die onderin staan. Het is prettig om te zien dat spelers zich ontwikkeld hebben dit seizoen. RCL doet het met veel eigen jongens en dat vind ik een goede zaak. Verder is nog vermeldenswaardig dat Youri de Boer afzwaaide na vijftien jaar selectievoetbal te hebben gespeeld. Hij deed dat altijd met veel inzet en passie en is ook zo’n jongen van de club.” Zoals gezegd eindigt RCL de competitie tegen Berkel. Eerder werd daar met 2-1 van gewonnen. Een zege is nu ook nodig en daarbij mag DSO dan niet winnen van Soccer Boys. Die ploegen zijn al verzekerd van nacompetitievoetbal. De ploeg uit Zoetermeer om mogelijk te promoveren en de Bleiswijkers zullen het vege lijf willen redden. Het is de vraag hoe serieus deze ploegen de laatste wedstrijd zullen ingaan. Mocht RCL tweede worden in deze periode dan wordt de periodetitel overgenomen van UVS.

Uit de krant