V.l.n.r. Rob van der Groen en Saskia Zandvliet van Clubhuis De Derde Helft, Carel van de Nadort en Marijke van Pernis van de Diaconie en fitnessinstructeur Nathalie Beekman.
V.l.n.r. Rob van der Groen en Saskia Zandvliet van Clubhuis De Derde Helft, Carel van de Nadort en Marijke van Pernis van de Diaconie en fitnessinstructeur Nathalie Beekman. Foto: Corrie van der Laan

BalkonBewegen kan uitbreiden dankzij gift uit Pluspuntfonds

Algemeen Maatschappelijk

Wellicht kunnen binnenkort op een vijfde locatie in Leiderdorp ouderen wekelijks meedoen met een half uurtje BalkonBewegen. Het benodigde geld is binnen dankzij een donatie uit het Pluspuntfonds van de Diaconie Protestantse Gemeente Leiderdorp. 

Tekst en foto: Corrie van der Laan

Marijke van Pernis van de Diaconie overhandigde de cheque van 1.170 euro vorige week woensdagochtend aan Saskia Zandvliet van Clubhuis De Derde Helft, dat het BalkonBewegen organiseert. Dat gebeurde tijdens het gratis beweeghalfuurtje onder leiding van fitnessinstructeur Nathalie Beekman bij Huis ter Does.

Van Pernis vertelde dat het geld komt uit de ‘erfenis’ van Stichting Pluspunt voor welzijn en dienstverlening. Pluspunt verzorgde dertig jaar lang het ouderenwerk in Leiderdorp maar werd begin 2019 opgeheven. Dat in verband met de komst van Incluzio, de organisatie die sinds die 1 januari at jaar verantwoordelijk is voor al het welzijnswerk in Leiderdorp. Het geld dat nog over was in de kas van Pluspunt werd geschonken aan de Diaconie, één van de organisaties waar Pluspunt vele jaren nauw mee samenwerkte. “Daarbij werd als voorwaarde meegegeven dat het geld uitsluitend gebruikt zou worden voor het welzijn van ouderen in Leiderdorp, in projecten die passen bij de doelstellingen van Pluspunt”, lichtte Van Pernis toe. “Voorkomen van eenzaamheid en activering horen daar zeker bij.” 

De keuze van de projecten is haar wel toevertrouwd; zij stond aan de wieg van Pluspunt en is jarenlang directeur van de stichting geweest. Na het bericht in deze krant dat Clubhuis De Derde Helft op zoek is naar sponsoren om het aantal locaties waar BalkonBewegen wordt gegeven uit te breiden, besloot de Diaconie tot de gulle gift uit het zogeheten Pluspuntfonds. 


Oproep

Momenteel kunnen ouderen BalkonBewegen vanaf hun balkon of galerij op vier locaties. Naast Huis ter Does zijn dat de seniorencomplexen  aan de Bloemendaalselaan, de Ommedijk en de Brandwacht. “Als er nog andere seniorencomplexen zijn waar de bewoners graag zouden meedoen aan BalkonBewegen, laat het ons dan weten”, roept Rob van der Groen van Clubhuis De Derde Helft op. “Ook zijn we op zoek naar een tweede fitnessinstructeur.” Van der Groen is te bereiken via e-mail clubhuisdederdehelft@gmail.com. 

Uit de krant