Het gebouw Levensstroom aan de Elisabethhof 5 in Leiderdorp.
Het gebouw Levensstroom aan de Elisabethhof 5 in Leiderdorp. Foto: Corrie van der Laan

Levensstroom wordt vaccinatielocatie

Algemeen corona update

Begin januari kunnen in Leiderdorp boosterprikken gezet worden. De GGD krijgt opnieuw een vaccinatielocatie in de gemeente, dit keer in gebouw Levensstroom aan de Elisabethhof 5 (tegenover meubelboulevard Wooon). 

De voormalige kerk heeft genoeg ruimte, een hoop parkeerplekken en ligt vlak bij de A4. De inrichting van de kerk vindt plaats in de laatste dagen van december. De eerste boosterprik kan worden gezet in een van de eerste dagen in januari.

Er zijn grote zorgen over de nieuwe variant van het coronavirus. Het blijkt dat huidige vaccinaties onvoldoende bescherming bieden tegen de omikronvariant. Alleen met een boosterprik lijkt het mogelijk deze onder controle te houden. Daarom wordt de boostercampagne versneld en heeft de  GGD Hollands Midden gemeenten verzocht eerdere vaccinatielocaties opnieuw beschikbaar te stellen. 

In Leiderdorp was van 24 mei tot en met 15 augustus dit jaar sporthal De Bloemerd de priklocatie, maar nu is dus voor een ander gebouw gekozen. De Bloemerd blijft zo beschikbaar voor sportactiviteiten. 


70.000 prikken per week

Alle 60 plussers en zorgmedewerkers die minimaal drie maanden geleden hun tweede coronavaccinatie gehad hebben kunnen nu al een afspraak maken voor een herhalingsprik. Het is de bedoeling dat voor de tweede helft van januari ook alle andere 18-plussers die gelegenheid krijgen. Door iedereen zo snel mogelijk een booster te geven, wordt de bescherming tegen het corona verbeterd en de verspreiding van het virus afgeremd. Het is de bedoeling dat in de regio Hollands Midden de komende weken ruim 70.00 boosterprikken per week gezet worden. Dat is evenveel als tijdens de allerdrukste weken in de eerste vaccinatieperiode.  De openingstijden van de locaties worden nog bekend gemaakt op de website van de GGD Hollands Midden.

Om voldoende personeel te hebben voor deze enorme operatie doen de uitzendbureaus ongelofelijk hard hun best om voldoende personeel te organiseren en op te leiden. Daarnaast wordt er gekeken of het nodig is om een deel van de dienstverlening van de GGD af te schalen om eigen personeel vrij te spelen voor deze boostercampagne.


Afspraak maken

Een afspraak maken voor de booster kan zodra je geboortejaar aan de beurt is (dat wordt via media bekend gemaakt en er worden ook uitnodigingsbrieven gestuurd) via de website www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Het moet dan wel minimaal drie maanden geleden zijn dat je de tweede prik hebt gekregen. Kijk op uitlegprikafspraak.nl voor meer informatie.

Uit de krant