Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Handjes schudden kon dit jaar niet, maar uitgebreid zwaaien wel. | Foto: WH</p>

Handjes schudden kon dit jaar niet, maar uitgebreid zwaaien wel. | Foto: WH

(Foto: WH)
Evenement

Wuivend welkom voor Sinterklaas

Zo druk als andere jaren was het zaterdagochtend 20 november niet bij de aankomst van Sinterklaas in Leiderdorp, maar toch stonden honderden kinderen en hun ouders langs de oever van de Oude Rijn in blijde afwachting van de pakjesboot.

Die kwam iets na tienen aangevaren. Met niet alleen Sint Nicolaas en zijn trouwe pieten aan boord maar ook de leerlingen van de groepen 1, 2 en 3 van de Regenboogschool. 

De boot meerde af ter hoogte van de Ockenrode waar de goedheiligman werd ontvangen door burgemeester Laila Driessen. Traditioneel volgt daarna een uitgebreide begroeting waarbij Sinterklaas zoveel mogelijk kleine handjes schudt, maar dat kon nu niet door de coronarestricties. Het bleef noodgedwongen bij uitgebreid zwaaien naar elkaar. 

Het wuivende welkom werd voortgezet tijdens de extra uitgebreide rondrit per koets door het dorp. Veel kinderen stonden langs de route en vooral ook bij de halteplaatsen, achtereenvolgens de Oranjegalerij, winkelcentrum Santhorst, de Baanderij en winkelcentrum Winkelhof. 

De Sinterklaasintocht is mogelijk gemaakt door winkelcentra Winkelhof, Santhorst en Oranjegalerij, de Baanderij, supermarkten Albert Heijn Winkelhof en Santhorst en Dirk Winkelhof, de gemeente Leiderdorp, de Leiderdorpse Ondernemersvereniging, de Stichting Vrienden van het Oude Dorp, de Leiderdorpse Reddingsbrigade, EHBO Leiderdorp, de brandweer en politie Hollands-Midden, muziekvereniging Tamarco, lokale omroep Unity.nu en heel veel vrijwilligers. 

Meer berichten