Tijdens de cursus leer je om te gaan met een Automatische Externe Defibrillator, oftewel AED.
Tijdens de cursus leer je om te gaan met een Automatische Externe Defibrillator, oftewel AED. Foto: Pixabay

Cursus reanimatie en gebruik AED op 30 oktober

Algemeen Gezondheid

EHBO-vereniging Leiderdorp organiseert op zaterdagmorgen 30 oktober opnieuw een cursus Reanimatie en gebruik AED. De cursus wordt gegeven door een ervaren instructeur, volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad.

Weet jij wat je moet doen als er iemand in je omgeving onwel wordt? Hoe werkt een AED? Op steeds meer plaatsen in ons land zie je deze apparaten. Tijdens de cursus leer je te reanimeren en weet je precies wat je moet doen als er iemand onwel wordt. De cursus duurt van 9.30 tot 13.00 uur en wordt gegeven in de lesruimte van de Brandweerkazerne aan de Simon Smitweg in Leiderdorp. Natuurlijk worden de corona-richtlijnen gevolgd. De kosten zijn 50 euro inclusief koffie/thee en een certificaat. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden het lesgeld vanuit de aanvullende zorg.

Er is ruimte voor maximaal zes cursisten. Aanmelden kan bij de secretaris van de EHBO-vereniging via e-mail vinkedith@hetnet.nl of per post t.a.v. Edith Vink, Roodborststraat 66, 2352 HC in Leiderdorp. Vermeld bij aanmelding de volgende gegevens : naam, voorletters, adres, geboortedatum, telefoonnummer en emailadres. Bel voor meer informatie naar voorzitter Divera Kapteijn van de EHBO-vereniging via 06-27173041 of kijk op www.ehboleiderdorp.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant