Logo leiderdorpsweekblad.nl
Wees voorbereid op een dag vol magie!
Wees voorbereid op een dag vol magie! (Foto: PR)
Erop uit

Heksenketelfestival in De Sterrentuin op 31 oktober

Zondag 31 oktober is er van alles is er te doen en te beleven op het heksenketelfestival in De Sterrentuin in Leiderdorp. 31 oktober is het Halloween dus reken op een scheutje griezeligheid.  

Jeugdtheaterschool Theaterplaats, het Milieu Educatief Centrum (MEC), het jongerenwerk van Incluzio, de cliënten van Gemiva, theatergroep de Parels, de volwassenengroep van Theaterplaats en Theaterplatform Fields of Wonder nemen bezoekers op verschillende manieren mee in de magische wereld van heksen, tovenarij, kruiden en natuur. Het Heksenketelfestival is in eerste instantie bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar maar ook leuk, leerzaam en spannend voor volwassenen. 

Theaterplaats speelt Heksenketel, een stoere voorstelling over heksen. Gruwelijk en grappig. 

Met de Toffe Tovenaar en Heks Petunia van het MEC, kunnen kinderen mee op ontdekkingstocht in de kruidentuin, waar ze samen met hen kruiden plukken en daarna in het MEC betoverend lekkere hapjes en drankjes maken! 

Kinderen kunnen worden geschminkt en zingen samen met de heks. Er wordt voorgelezen door een heks en een tovenaar houdt de wacht bij de Heksenketel in het atrium waar je met magische kleuren kunt tekenen en kleuren. Er zijn natuurlijk ook heksensap en een heksensoepje om te proeven. 

Het heksenketelfestival is een bijzondere samenwerking tussen culturele, educatieve en welzijnsinstellingen en is mogelijk gemaakt door de cultuurcoach van Leiderdorp, Anne-Pauline van der A.


Wanneer: zondag 31 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Locatie: gebouw De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 1 in Leiderdorp, in het theater, bij het Milieu Educatief Centrum en bij Incluzio. 

Aanvang theatervoorstellingen:  elk uur op het hele uur van 11.00 tot 16.00 uur. Reserveren via www.theaterplaats.nl ( volwassen € 7,50, kinderen € 5,- ) Let op : Toegang alleen met Coronapas ! 

Magisch kruidenfestijn in het MEC:  Tussen 12.00 uur en 15.00 uur.  Reserveren niet nodig. 

Andere activiteiten: Tussen 12.00 uur en 15.30 uur, bij het MEC en in het atrium. Reserveren niet nodig. 


Meer berichten