Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>De bas Michiel Meijer in de cantate BWV 56 Ich will den Kreuzstab gerne tragen met musici onder leiding van Gilles Michels. </p>

De bas Michiel Meijer in de cantate BWV 56 Ich will den Kreuzstab gerne tragen met musici onder leiding van Gilles Michels.

(Foto: PR)

Cantatediensten starten weer

Cantate Ich will den Kreuzstab gerne tragen in de Hooglandse Kerk om 17.00 uur

De cantatediensten kunnen in het nieuwe seizoen weer plaatsvinden. Sinds kort kunnen de diensten weer door meer mensen worden bezocht. De cantatediensten in het najaar zijn in de Hooglandse Kerk om 17.00 uur.

De eerste cantatedienst van het seizoen 2021/2022 is op zondag 31 oktober, om 17.00 uur in de Hooglandse Kerk. De bas Michiel Meijer in de cantate BWV 56 Ich will den Kreuzstab gerne tragen met musici onder leiding van Gilles Michels.

Bach schreef deze cantate voor 27 oktober 1726 en is één van zijn beroemdste en meest gespeelde cantates. Deze cantate voor bas-solo handelt over de levensreis van de mens gevat in beeldende nautische metaforen naar aanleiding van de Bijbellezing waarin Jezus per boot over het meer van Genezareth reist. Zo is er sprake van o.a. einer Schiffahrt gleich; Wellen; Anker; den Port der Ruhe; meines Schiffleins Ruder en de belangrijkste: de Kreuzstab (een voorloper van de sextant).

Albert Schweitzer schreef: “Dit werk behoort tot het prachtigste wat Bachs nalatenschap ons schonk. Maar stelt ook uitzonderlijke eisen aan het dramatische, plastische vermogen van de zanger”

U bent allen van harte welkom, er zijn geen beperkingen meer. De cantatedienst meebeleven kan via een live stream op de website www.stichtingcantate.nl. De stream blijft nog een week na de dienst beschikbaar.

Meer berichten