Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto:

Leuke activiteiten in Leiderdorp tijdens de Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek (6 tot en met 17 oktober) organiseert Bibliotheek BplusC verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar in bibliotheek Leiderdorp. 

De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van beroepen, onder het motto Worden wat je wil. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om te fantaseren over de toekomst. 

Workshop Worden wat je wil…!
De Bibliotheek BplusC organiseert tijdens de Kinderboekenweek leuke activiteiten om kinderen te laten dromen over later. Op woensdagmiddag 13 oktober kunnen kinderen van 6-9 jaar meedoen aan de workshop Worden wat je wil…! Het is leuk om te dromen over wat je later wilt worden. Boeken helpen met die dromen. Ze laten zien dat de gekste beroepen bestaan. Dat betekent dat er altijd een beroep is dat bij jou past. In de workshop gaan de kinderen aan de slag met boeken, gedichten en quizzen. Zo komen zij erachter wat ze later willen worden.

Workshop Simon van der Geest
Op zaterdag 16 oktober (11.00- 12.00 uur) komt schrijver Simon van der Geest. Hij gaat veel voorlezen en organiseert een quiz. Deze schrijver won twee maal een Gouden Griffel; met Dissus, een bewerking van de Odyssee en met Spinder, over een jongen met een geheime insectenkelder. Voor zijn nieuwste boek Het werkstuk- of hoe ik verdween in de jungle, reisde hij naar de binnenlanden van Suriname. Dit boek werd bekroond met een Zilveren Griffel. Een must voor kinderen uit de bovenbouw (9-12 jaar).

Via de website van BplusC kunnen kinderen zich inschrijven voor de workshops. Ook is er een stickerspeurtocht. Kinderen gaan daarbij op zoek naar antwoorden rondom leuke weetjes over beroepen en talenten.

Kinderboekenweekgeschenk
Tiril en de Toverdrank is het Kinderboekenweekgeschenk 2021. Een spannend avontuur over een meisje dat écht kan worden wat ze wil, ze kan namelijk van gedaante veranderen. Die gave kan ze goed gebruiken in haar zoektocht naar een magische toverdrank. Tiril en de Toverdrank is geschreven door Bette Westera. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 12,50 aan kinderboeken.

Prentenboek van de Kinderboekenweek
Mark Janssen schreef en tekende het prentenboek van de Kinderboekenweek Dromer. Het prentenboek is vanaf 6 oktober, de eerste dag van de Kinderboekenweek, verkrijgbaar in de boekhandel voor € 7,25.

Meer berichten