Logo leiderdorpsweekblad.nl
Arie Meerburg bij zijn afscheid als burgemeester van Alkemade in december 2008.
Arie Meerburg bij zijn afscheid als burgemeester van Alkemade in december 2008. (Foto: Frans Brocken)

Arie Meerburg (75) overleden

Arie Meerburg, voormalig raadslid en wethouder in Leiderdorp en oud-burgemeester van Alkemade, is maandag 30 augustus op 75-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek.

Arie Meerburg is geboren en getogen in Leiderdorp. Hij studeerde aanvankelijk politicologie maar stapte over naar economie. Na zijn afstuderen werkte hij als docent economie in Delft, Rijswijk en Leiden. Hij was actief in de Leiderdorpse politiek voor het ARP en later het CDA. Hij was acht jaar burgerraadslid en werd in 1978 gekozen in de gemeenteraad. Toen wethouder Cor Gordijn in datzelfde jaar plotseling overleed, volgde Meerburg hem op. Daarmee trad hij in de voetsporen van zijn vader, die van 1958 tot 1974 wethouder in Leiderdorp was geweest. In 1986 werd hij benoemd tot burgemeester van Alkemade en dat bleef hij tot Alkemade per 1 januari 2009 opging in de nieuwe gemeente Kaag en Braassem. 

Daarna werd hij voorzitter van de CDA-afdeling Leiderdorp tot hij drie jaar geleden vanwege zijn ziekte een stap terug moest doen. Wel bleef hij tot aan zijn overlijden vice-voorzitter. Hij was ook sinds 1986 bestuurslid van de Rijnlandse Molenstichting.

“Hij was een bedachtzame man, die altijd naar alle standpunten luisterde voor hij zijn mening gaf”, zegt Jeff Gardeniers, de huidige voorzitter van CDA-Leiderdorp. “Hij was ook een warm mens, met gevoel voor humor. Arie Meerburg zal enorm gemist worden.”      

Meer berichten